Col·labora per equipar una nova Llar-Residència per atendre les persones amb discapacitat amb més necessitats de suport.

Vull col·laborar

La Vall: molt més que una Llar

Les persones amb discapacitat solen envellir prematurament i tenen dret a viure en un habitatge adaptat i amb els recursos adequats per gaudir d'una vida digna, activa i el màxim d'autònoma possible.

Aquest fet, sumat a la dificultat en l'accés a l’habitatge (hi ha més de 3.000 persones amb discapacitat en llista d'espera a Catalunya), ens ha empès a construir una nova Llar-Residència a Sant Martí de Maldà, on puguin disposar dels recursos i serveis que necessiten, i dissenyada a partir de tot el que hem après durant la pandèmia..

Aquesta llar s'ubica dins d'un nou equipament multifuncional que també prestarà serveis a les persones grans del territori i que comptarà amb sales d'estimulació sensorial, un centre de dia, servei de menjador, servei d'atenció domiciliària, jardins oberts al públic, etc.

La finalització de les obres està prevista per a finals de 2022 i preveiem que pugui entrar en funcionament el 2023.

 

Perquè Col·laborar?

Impulsem l'habitatge de les persones amb discapacitat perquè creiem que és un dret bàsic i que aquesta nova llar millorarà el seu benestar i la seva qualitat de vida. Necessitem la teva col·laboració per equipar la Llar-Residència amb mobiliari, parament de la llar i electrodomèstics. Fem possible que les persones amb discapacitat en procés d'envelliment i les persones grans del territori puguin viure en un entorn proper, facilitant l'accés a una residència adaptada o a casa seva, i tenint els suports que necessiten per gaudir d'una vida plena.

Gràcies al teu suport, podrem fer realitat aquest projecte!

Més Informació
 

Sobre la col·laboració

I tant! Pots fer-te soci/a de l'entitat a través de la nostra pàgina web i ajudar-nos a atendre i acompanyar les persones amb dicapacitat, trastorn mental o en risc d’exlcusió social, i contribuir a construir un territori més inclusiu i compromès. Més informació a www.aalba.cat/soci.
Sí, et pots desgravar el 80% del teu donatiu fins a un màxim de 150 €, i el 35% de l'import restant. Si fas el teu donatiu per transferència bancària o Bizum i vols el certificat fiscal, escriu-nos a comunicacio@aalba.cat i envia’ns les teves dades fiscals.
Pots fer el teu donatiu online omplint el formulari d’aquesta mateixa pàgina a qual pots accedir fent clic al botó Dona, fent una transferència bancària al número de compte ES57 0182 0846 4502 0161 1832 amb el concepte Nova Llar, fent un donatiu a través de BIZUM (a l’apartat “Donatiu ONG” amb l’identificador d’ONG 00978). Moltes gràcies!
 

Sobre el Projecte

L'edifici s'ha dissenyat tenint en compte mesures d’estalvi i eficiència energètica perquè el consum sigui gairebé nul. S'ha apostat per l'ús d'energies renovables, la creació d'una coberta verda, la instal·lació de terra radiant, la concepció d’una façana ventilada, i el disseny d'un sistema de gestió integral de l'aigua.
A més, donarem vida a una estructura en estat d’abandonament i el seu disseny s’integrarà en el paisatge del territori. 
El projecte es basa en un model d’acolliment residencial innovador, obert a la comunitat i inclusiu, que ofereix també serveis i suports perquè les persones grans puguin seguir vivint a casa seva, amb l’objectiu de vetllar per una vellesa digne i activa i d’esdevenir un pol dinamitzador pel territori i la seva gent a nivell social, cultural i econòmic.
L'equipament pretén donar resposta a diferents necessitats existents en el territori: el dèficit de places d’habitatge per a persones amb discapacitat i les llargues llistes d’espera, la manca d’un espai adaptat i de serveis bàsics per atendre les persones grans o en procés d’envelliment, i la falta d’oportunitats laborals. L'objectiu es poder atendre de forma diària o habitual més de 100 persones i arribar a més de 1.000 persones usuàries de forma puntual.
A més, el projecte preveu poder generar 10 llocs de treball per a joves, dones i persones amb discapacitat a curt termini.

Fes el teu donatiu

  • 1 Selecciona la quantitat que vols donar:

  • 2 Completa les teves dades

  • 3 Selecciona el mètode de pagament:

    • Targeta
    • Rebut bancari domiciliat