· La cooperativa gestionarà els menjadors de 7 escoles i 2 instituts de la comarca de la Segarra i que aproximadament suposaran uns 800 menús diaris.
· La cooperativa Lleure Quàlia, que forma part del Grup Alba, porta des del 2011 gestionant menjadors escolars, extraescolars i activitats de lleure a l'estiu i són una empresa de referència al territori.
El Ple del Consell Comarcal de la Segarra va aprovar dimecres 9 de setembre l'adjudicació del servei de menjador escolar de la comarca a la cooperativa Lleure Quàlia per 5 anys ( 2 anys + 3 pròrrogues d'un any).
La cooperativa Lleure Quàlia, que forma part del Grup Alba, gestiona menjadors escolars des del 2011. L'any passat ja va aconseguir el concurs dels menjadors del Consell Comarcal de l'Urgell i aquest any fa el salt a la Segarra aportant la seva experiència en el lleure i el seu valor afegit en l'àmbit social amb la inserció laboral de persones amb discapacitat i risc d'exclusió.
Lleure Quàlia passarà a gestionar els 9 centres educatius (7 escoles i 2 instituts) de la comarca que depenen del Consell Comarcal, assumint la contractació dels professionals implicats. En total per la cooperativa suposarà la contractació d'una seixantena de persones i la possibilitat de poder inserir a 2 persones amb discapacitat.
Aproximadament es serviran uns 800 menús diaris de mitjana cuinats amb productes de proximitat de productors locals i compten amb un 40% de productes ecològics amb la idea d'anar-ho ampliant. A més, la cuina que s'ofereix des de Quàlia també es fa una aposta per l'anomenada "cuina climàtica" on s'intenta reduir la presència de proteïna animal processada en els menús per minimitzar la petjada de carboni i la complementen amb llegums i combinacions d'altres aliments. Com a novetat aquest any incorporen en el repartiment del menjar un vehicle elèctric per seguir apostant per la sostenibilitat ambiental.
A banda de la gestió del menjar també oferiran el servei de lleure al migdia introduint una metodologia pròpia de projectes i activitats al llarg de l'any.
Experiència en lleure i menjadors escolars en temps de covid19
La situació de pandèmia suposa un repte afegit per a totes les escoles i també per a l'organització dels menjadors i horari de migdia on caldrà adaptar-se a les mesures i protocols establerts pel Departament de Salut i Ensenyament. Com a punt a favor, Quàlia pot aportar la seva experiència en aquest sentit, ja que durant tot l'estiu ha realitzat 33 casals amb uns 1200 infants on també s'ha ofert el servei de menjador i acollida.
Quàlia ha estat en contacte aquesta darrera setmana amb les Ampes dels 9 centres educatius implicats per conèixer les particularitats de cada centre i poder-se adaptar a les seves necessitats particulars. Tots ells es mostren contents del canvi que suposa aquesta nova adjudicació i valoren positivament la proximitat com a empresa del territori, el projecte metodològic i la proposta alimentària de la cooperativa.
A banda dels 9 menjadors que depenen del Consell Comarcal de la Segarra també gestionarà el de l'Escola de Sant Ramon, per adjudicació pròpia de l'Ampa.
· La cooperativa Lleure Quàlia, que forma part del Grup Alba, porta des del 2011 gestionant menjadors escolars, extraescolars i activitats de lleure a l'estiu i són una empresa de referència al territori.
El Ple del Consell Comarcal de la Segarra va aprovar dimecres 9 de setembre l'adjudicació del servei de menjador escolar de la comarca a la cooperativa Lleure Quàlia per 5 anys ( 2 anys + 3 pròrrogues d'un any).
La cooperativa Lleure Quàlia, que forma part del Grup Alba, gestiona menjadors escolars des del 2011. L'any passat ja va aconseguir el concurs dels menjadors del Consell Comarcal de l'Urgell i aquest any fa el salt a la Segarra aportant la seva experiència en el lleure i el seu valor afegit en l'àmbit social amb la inserció laboral de persones amb discapacitat i risc d'exclusió.
Lleure Quàlia passarà a gestionar els 9 centres educatius (7 escoles i 2 instituts) de la comarca que depenen del Consell Comarcal, assumint la contractació dels professionals implicats. En total per la cooperativa suposarà la contractació d'una seixantena de persones i la possibilitat de poder inserir a 2 persones amb discapacitat.
Aproximadament es serviran uns 800 menús diaris de mitjana cuinats amb productes de proximitat de productors locals i compten amb un 40% de productes ecològics amb la idea d'anar-ho ampliant. A més, la cuina que s'ofereix des de Quàlia també es fa una aposta per l'anomenada "cuina climàtica" on s'intenta reduir la presència de proteïna animal processada en els menús per minimitzar la petjada de carboni i la complementen amb llegums i combinacions d'altres aliments. Com a novetat aquest any incorporen en el repartiment del menjar un vehicle elèctric per seguir apostant per la sostenibilitat ambiental.
A banda de la gestió del menjar també oferiran el servei de lleure al migdia introduint una metodologia pròpia de projectes i activitats al llarg de l'any.
Experiència en lleure i menjadors escolars en temps de covid19
La situació de pandèmia suposa un repte afegit per a totes les escoles i també per a l'organització dels menjadors i horari de migdia on caldrà adaptar-se a les mesures i protocols establerts pel Departament de Salut i Ensenyament. Com a punt a favor, Quàlia pot aportar la seva experiència en aquest sentit, ja que durant tot l'estiu ha realitzat 33 casals amb uns 1200 infants on també s'ha ofert el servei de menjador i acollida.
Quàlia ha estat en contacte aquesta darrera setmana amb les Ampes dels 9 centres educatius implicats per conèixer les particularitats de cada centre i poder-se adaptar a les seves necessitats particulars. Tots ells es mostren contents del canvi que suposa aquesta nova adjudicació i valoren positivament la proximitat com a empresa del territori, el projecte metodològic i la proposta alimentària de la cooperativa.
A banda dels 9 menjadors que depenen del Consell Comarcal de la Segarra també gestionarà el de l'Escola de Sant Ramon, per adjudicació pròpia de l'Ampa.