COMUNICAT- El Grup Alba aplica un ERTO per força major que afecta a 20 professionals de l'entitat.
Us informem que amb data del dilluns 6 d'abril de 2020 l'Associació Alba ha tramitat un ERTO DE FORÇA MAJOR per les següents activitats amb una afectació total de 20 treballadors : 
 
  • 100% del personal del Restaurant el Gat
  • 50% del personal de l'obrador de galetes El Rosal
  • 50% del personal de Projectes Europeus (dins l'Àrea d'Enfoc)
  • 50% del personal del servei de Cuina Central
L'impacte econòmic de la crisi del COVID-19 a l'entitat està sent important, degut especialment a aquelles activitats que s'han hagut d'ajornar o parar per força major com el restaurant-cafeteria El Gat que resta tancat; la disminució notable de comandes i l'afectació en la campanya de la rosa per Sant Jordi a l'obrador El Rosal (tot i que hi seguim treballant per sobreposar-nos-hi; l'ajornament de moltes activitats previstes a nivell de mobilitat europea dins del servei de fromació i inserció Enfoc, o la reducció a més de la meitat dels menús del servei de cuina de col·lectivitats degut al tancament d'escoles i llars d'infants. Altres activitats com jardineria o neteja s'han aturat o estan funcionant amb serveis mínims, però no estan dins de l'ERTO per no ser activitats de força major.

Agraïm la comprensió i les mostres de suport que hem rebut per part dels professionals d'Alba davant d'aquesta situació i informar també que no s'ha vist afectat a l'ERTO cap persona amb discapacitat del Centre Especial de Treball. Els equips d' USAPS (Unitats de Suport Acompanyament Personal i Social del CET ) continuaran donant suport a les persones amb el que faci falta. A

Tenim tot un repte per endavant, però ens en sortirem plegats, com d'altres situacions difícils, amb suport i solidaritat entre serveis i amb un objectiu clar, NO PERDRE CAP LLOC DE TREBALL  i seguir treballant pel BENESTAR DE LES PERSONES.

#TOTANIRÀBÉ 

Maite Trepat

Directora del Grup Alba
- QUÈ ÉS UN ERTO? 
L’expedient de regulació temporal d'ocupació, l’ERTO, permet que l'empresa suspengui, durant un temps limitat, els contractes de treball, per "causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció o derivades de la situació d'emergència per força major", segons l'article 47 de l'Estatut dels Treballadors. Mentre dura l'expedient temporal, el treballador va a l'atur i cobra la prestació que li correspongui. Un cop passada la situació de força major, la personal laboral torna al lloc de treball de sempre i amb el sou de sempre. 
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si accepta i continua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot informar-se més sobre quines cookies estem utilitzant, canviar la configuració, desactivar-les, rebutjar-les o obtenir més informació aquí: Més informació
Configuració