La Fundació "la Caixa" col·labora amb el projecte de rehabilitació del pati del Centre Espígol de Cervera del Grup Alba

Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, ha fet una aportació de 9.000€, per donar suport al projecte del pati de l’Espígol de Cervera del Grup Alba per millorar la seva accessibilitat i renovar la zona enjardinada exterior de l’equipament on les persones ateses hi desenvolupen diferents activitats de descans i lleure.

Professionals i persones de l’Espígol amb l’ajuda d’un tècnic han elaborat un nou projecte dividit en dues fases per dotar d’aquest espai d’unes condicions que el facin accessible i útil, i contribueixin a millorar la qualitat de vida de les persones que el fan servir.

Gràcies a l’aportació de 9.000€ feta per la Fundació “la Caixa”, a través de CaixaBank, es podrà iniciar aquesta primera fase del projecte que està pressupostada en 17.733,48€ centrada en la millora de l’accessibilitat de l’espai fent l'adequació dels paviments, moviments de terra, instal.lació de reg i aigües pluvials, la instal.lació d’una pèrgola i tasques d’enjardinat.

En total hi haurà unes 22 persones beneficiàries directes entre treballadors i persones ateses, moltes d’elles amb mobilitat reduïda, i habitualment reben visites dels altres centres d’Alba, així com escoles i instituts de la població.

Els objectius específics del projecte són:
-  Oferir un espai de relaxació i benestar.
-  Desenvolupar habilitats d’autonomia personal i social.
Estimular emocionalment amb el contacte directe amb la natura i estimular físicament a través del treball de la terra, el cultiu de les plantes i la recollida dels fruits.
Estimular sensorialment a través de tots els sentits.

Fomentar les relacions entre els companys i les companyes.

Després de l’estudi i el treball amb les persones treballadores i usuàries del centre, s’estableixen principalment 6 zones amb usos diferenciats:
 
1. Zona de barbacoa: espai en forma ovalada que se situa a la banda nord.
2. Zona de treball: espai en forma ovalada delimitat pel camí d’accés conformat per la zona d’hort i la dels arbres fruiters.
3. Zona esportiva i de múltiples usos: espai situat en l’espai de l’actual pista i conformat per dos nuclis de paviment en forma circular i l’espai entre aquests.
4. Zona sensorial i de recuperació de llavors: espai situat en la part central del jardí, conformat per petites zones circulars amb diferents formes de vegetació.
5. Zona de descans i relació: espai situat en la part sud, de forma circular.

6. Zona d’oliveres i intimitat: espai situat al final del recorregut.

Les obres d’aquesta primera fase ja s’han iniciat i s’espera que finalitzin aquest octubre. El projecte també ha rebut una aportació solidària de La Marxa dels Castells de la Segarra.

Afegir Comentari
Utilitzem cookies pròpies i de tercers per a finalitats analítiques i per mostrar-vos publicitat personalitzada segons un perfil elaborat a partir dels vostres hàbits de navegació (per exemple, pàgines visitades). Podeu acceptar les cookies fent clic al botó «Accepto» o configurar-les o rebutjar-ne l’ús fent clic a la Política de cookies Més informació
Configuració