La resiliència i la capacitat de superar l’adversitat

Si haguéssim de resumir el 2021 amb una paraula seria RESILIÈNCIA, la capa- citat dels equips i de les entitats del Grup Alba d'enfrontar-se a l'adversitat, a la incertesa, amb sentit de l'anticipació, no només com a resposta reactiva. Ha estat un any on hem anat d'onada en onada sense saber quan podríem tornar a la normalitat, però els equips han sapigut reaccionar d'una forma excel·lent, sent proactius, adaptant-se a la situació, sent eficients i efectius davant del que ens ha tocat viure i sent àgils en donar respostes i gestionant la complexitat del moment.

També s'ha fet més present i agraïm la solidaritat rebuda per part de la ciutadania amb una acollida excel·lent a tots els municipis on estem presents a l’Urgell , la Segarra i el Pallars Jussà. I sobretot als nous pobles on hem començat a fer-hi vida com Verdú, Guissona i Agramunt. Les persones s'hi han trobat com a casa i sentint-se ciutadans de primera participant a totes les activitats que s'han dut a terme als municipis.

Tot i els estralls de la covid, la pandèmia ens ha aportat una nova manera de ser presents, de transformar els serveis i que les persones puguin cada cop més decidir on i amb qui volen viure. Aquest no és un repte individual, és col·lectiu i com en tantes altres crisis on estem abocats (la crisi climàtica, crisi dels refugiats, etc) només ho superarem amb el lideratge col·lectiu, amb la solidaritat, amb les persones més vulnerables, recuperant els nostres valors pels quals va ser creada l'entitat: per ajudar als més necessitats.

Ens sentim molt orgullosos i orgulloses que la gran familia d'ALBA vagi creixent i consolidant serveis, i que les entitats facin el seu camí i emprenguin el vol per assolir nous reptes.

Hem intentat resumir la feina feta per totes les entitats durant el 2021 i sobretot donar veu al que hem après i viscut durant aquest any passat a través de diferents històries de vida de persones vinculades a serveis i projectes del Grup Alba. 

 

Totes aquestes històries us les anirem explicant de mica en mica per donar protagonisme a cada una d'elles. Cada setmana penjarem un vídeo que compartirem també a les nostres xarxes socials. D'aquesta manera allarguem una mica la vida de la nostra memòria anual i ens servirà com a aprenentatge per aquest any. 

Ens acompanyeu en aquest viatge retrospectiu? Podeu consultar la nostra memòria impresa en el següent enllaç.