Actualitzat 17.03.2020

Amb la finalitat de contribuir a la contenció del #COVID19 i atenent a les pautes establertes per la Generalitat de Catalunya en relació a les mesures de prevenció, des del Grup Alba hem pres les següents accions, tot i que poden anar variant en funció de les novetats i comunicats oficials:

1) S'anul·len els serveis d'atenció a les persones presencials dels Centres Ocupacionals, SOI, Prelaboral i Club Social Airecel. S'ofereix atenció en casos urgents de famílies que no puguin fer-se càrrec dels seus familiars i s'atendran des de les llars. 


2) S'anul·len totes les formacions i cursos impartits des del servei Enfoc


3) S'anul·len totes les activitats de lleure i projectes de lleure gestionats per Lleure Quàlia, així com les activitats extraescolars de les escoles i menjadors escolars. 


4) Es continuarà oferint servei 24h a les nostres dues llars residències Llar Aleix i Llar Alba. Es restringiran, però les visites no urgents i s'aplicaran mesures similars a les residències de gent gran com registres d'entrades i sortides i anul·lació d'activitats exteriors.  Es prendran també mesures d’aïllament pel col·lectiu de persones més vulnerables per tal de minimitzar riscos.


5) El Servei d’Atenció a la Vida Independent (suport als pisos) es realitzarà, sempre que no hi hagi una urgència, via telèfon o videoconferència. Per altra banda, es continuarà oferint el Servei d’Atenció Domicilària amb algunes restriccions. En aquests serveis s’extremen les mesures de prevenció i d’higiene que ja s’apliquen normalment com fer ús de guants o neteja de mans a l’inici i al final del servei.


6) S'anul·len les consultes als infants i famílies al Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç fins a nou avís. 


7)   S'ajornen els viatges del grups del projecte TLN Mobilicat destinats a Itàlia i Alemanya i podrien alterar-se les altres mobilitats que hi ha previstes per aquest propers mesos.


8) Pel que fa a l'àrea empresarial, tanquen els serveis de El Rosal, el Restaurant El Gat i servei de Jardineria.9) Es mantenen oberts amb serveis mínims la Bugaderia, el Servei de Neteja i la cuina de col·lectivitats. El servei de bugaderia i neteja ofereixen un servei de prevenció d'higiene important pels clients i la cuina dona de menjar a les residències. En aquests serveis s’han aplicat els protocols pertinents i s’han extremat les mesures de prevenció i d’higiene com fer ús de guants, mascaretes o neteja de mans a l’inici i al final del servei.


PREGUNTES FREQÜENTS

El COVID-19 és la malaltia infecciosa causada pel coronavirus que s'ha descobert més recentment. Tant el nou virus com la malaltia eren desconeguts abans que esclatés el brot a Wuhan (Xina) al desembre de 2019.

Hi ha diverses mesures de prevenció per reduir la probabilitat de contraure o de contagiar la COVID-19:

  • Renteu-vos bé les mans i amb freqüència usant un desinfectant a base d'alcohol o amb aigua i sabó seguint les instruccions del rentat de mans.
  • Quan esternudem o tossim hem de tapar-nos la boca amb el colze o un mocador d'un sol ús. Mai tapar-se la boca amb la mà: podríem contagiar altres persones quan els donem la mà o toquem coses.
  • Mantingueu una distància mínima de seguretat d’un metre i mig entre persones.
  • Eviteu tocar-vos els ulls, el nas i la boca.
  • Si tens febre, tos i dificultat per respirar, truca al 061.
  • Manteniu-vos informats sobre les últimes novetats en relació amb la COVID-19 i seguiu els consells de les autoritats sanitàries sobre la forma de protegir-se i evitar la propagació del virus.
  • Evita els desplaçaments i queda't a casa.

El Butlletí oficial de l'Estat ha publicat una instrucció del Ministeri de Sanitat que permet expressament les sortides del domicili per motius terapèutics per a les persones amb discapacitat intel·lectual, TEA o Trastorns de Conducta

Es recomana que la persona porti a les seves sortides terapèutiques el certificat de discapacitat o la prescripció d'un professional sanitari o social. 

Dincat, la federació d'entitats de la discapacitat intel·lectual ha fet una sèrie de recomanacions en lectura fàcil sobre les sortides terapèutiques. Les podeu llegir aquí.

RECURSOS PER A FAMÍLIES PELS DIES DE CONFINAMENT
Preguntes freqüents
Vols compartir amb nosaltres algun recurs interessant per poder penjar al web?
ENVIA'NS UN CORREU A: comunicacio@aalba.cat
Com esteu passant aquests dies?

Envia’ns un vídeo al WhatsApp: 607 217 183 explicant com esteu passant aquests dies de confinament i què esteu fent.
<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/associacioAlba?ref_src=twsrc%5Etfw">Tweets by associacioAlba</a> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>