Actualitzat 17.03.2020

Amb la finalitat de contribuir a la contenció del #COVID19 i atenent a les pautes establertes per la Generalitat de Catalunya en relació a les mesures de prevenció, des del Grup Alba hem pres les següents accions, tot i que poden anar variant en funció de les novetats i comunicats oficials:

1) S'anul·len els serveis d'atenció a les persones presencials dels Centres Ocupacionals, SOI, Prelaboral i Club Social Airecel. S'ofereix atenció en casos urgents de famílies que no puguin fer-se càrrec dels seus familiars i s'atendran des de les llars. 


2) S'anul·len totes les formacions i cursos impartits des del servei Enfoc


3) S'anul·len totes les activitats de lleure i projectes de lleure gestionats per Lleure Quàlia, així com les activitats extraescolars de les escoles i menjadors escolars. 


4) Es continuarà oferint servei 24h a les nostres dues llars residències Llar Aleix i Llar Alba. Es restringiran, però les visites no urgents i s'aplicaran mesures similars a les residències de gent gran com registres d'entrades i sortides i anul·lació d'activitats exteriors.  Es prendran també mesures d’aïllament pel col·lectiu de persones més vulnerables per tal de minimitzar riscos.


5) El Servei d’Atenció a la Vida Independent (suport als pisos) es realitzarà, sempre que no hi hagi una urgència, via telèfon o videoconferència. Per altra banda, es continuarà oferint el Servei d’Atenció Domicilària amb algunes restriccions. En aquests serveis s’extremen les mesures de prevenció i d’higiene que ja s’apliquen normalment com fer ús de guants o neteja de mans a l’inici i al final del servei.


6) S'anul·len les consultes als infants i famílies al Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç fins a nou avís. 


7)   S'ajornen els viatges del grups del projecte TLN Mobilicat destinats a Itàlia i Alemanya i podrien alterar-se les altres mobilitats que hi ha previstes per aquest propers mesos.


8) Pel que fa a l'àrea empresarial, tanquen els serveis de El Rosal, el Restaurant El Gat i servei de Jardineria.9) Es mantenen oberts amb serveis mínims la Bugaderia, el Servei de Neteja i la cuina de col·lectivitats. El servei de bugaderia i neteja ofereixen un servei de prevenció d'higiene important pels clients i la cuina dona de menjar a les residències. En aquests serveis s’han aplicat els protocols pertinents i s’han extremat les mesures de prevenció i d’higiene com fer ús de guants, mascaretes o neteja de mans a l’inici i al final del servei.


PREGUNTES FREQÜENTS

El COVID-19 és la malaltia infecciosa causada pel coronavirus que s'ha descobert més recentment. Tant el nou virus com la malaltia eren desconeguts abans que esclatés el brot a Wuhan (Xina) al desembre de 2019.

Hi ha diverses mesures de prevenció per reduir la probabilitat de contraure o de contagiar la COVID-19:

  • Renteu-vos bé les mans i amb freqüència usant un desinfectant a base d'alcohol o amb aigua i sabó seguint les instruccions del rentat de mans.
  • Quan esternudem o tossim hem de tapar-nos la boca amb el colze o un mocador d'un sol ús. Mai tapar-se la boca amb la mà: podríem contagiar altres persones quan els donem la mà o toquem coses.
  • Mantingueu una distància mínima de seguretat d’un metre i mig entre persones.
  • Eviteu tocar-vos els ulls, el nas i la boca.
  • Si tens febre, tos i dificultat per respirar, truca al 061.
  • Manteniu-vos informats sobre les últimes novetats en relació amb la COVID-19 i seguiu els consells de les autoritats sanitàries sobre la forma de protegir-se i evitar la propagació del virus.
  • Evita els desplaçaments i queda't a casa.

El Butlletí oficial de l'Estat ha publicat una instrucció del Ministeri de Sanitat que permet expressament les sortides del domicili per motius terapèutics per a les persones amb discapacitat intel·lectual, TEA o Trastorns de Conducta

Es recomana que la persona porti a les seves sortides terapèutiques el certificat de discapacitat o la prescripció d'un professional sanitari o social. 

Dincat, la federació d'entitats de la discapacitat intel·lectual ha fet una sèrie de recomanacions en lectura fàcil sobre les sortides terapèutiques. Les podeu llegir aquí.

Podrás escoger durante el proceso de compra la posibilidad de recoger tu pedido a la recepción de las instalaciones del Grupo Alba, situadas en la Avenida Onze de setembre s / n de Tàrrega, Lleida. (VER MAPA)

- Una vez esté preparado el pedido, recibirás un correo electrónico informándote que ya la puedes pasar a recoger dentro del horario de lunes a jueves de 8h a 18h y los viernes de 8h a 17:00h.
- Es importante que lleves el número de pedido para facilitar su recogida.
RECURSOS PER A FAMÍLIES PELS DIES DE CONFINAMENT
Preguntes freqüents
Vols compartir amb nosaltres algun recurs interessant per poder penjar al web?
ENVIA'NS UN CORREU A: comunicacio@aalba.cat
Com esteu passant aquests dies?

Envia’ns un vídeo al WhatsApp: 607 217 183 explicant com esteu passant aquests dies de confinament i què esteu fent.
<a class="twitter-timeline" href="https://twitter.com/associacioAlba?ref_src=twsrc%5Etfw">Tweets by associacioAlba</a> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>