La col·laboració de les empreses ens permet impulsar nous recursos i projectes,  multiplicar les oportunitats per a les persones i construir una societat més inclusiva i compromesa. 

Juntes podem arribar molt més lluny en la inclusió i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i altres col·lectius vulnerables.


Si vols exercir la teva responsabilitat social amb Alba posa't en contacte amb l'Eva Fabregat (efabregat@aalba.cat) i t'explicarem els diferents tipus de col·laboracions i els projectes socials que estem duent per contribuir de manera conjunta a la consecució dels ODS.

Aliances que sumen 

Construïm aliances duradores amb la Xarxa d'Empreses Sòcies amb les que compartim valors i el compromís social de treballar per a la igualtat d'oportunitats i la inclusió de les persones amb discapacitat i altres col·lectius vulnerables en una relació basada en els principis d'equitat, transparència i benefici mutu.

La col·laboració anual de les empreses sòcies ens permet donar continuitat als nostres projectes, impulsar noves iniciatives i donar resposta a nous reptes socials amb l'objectiu de millorar l'autonomia i el benestar de les persones.

Les empreses sòcies reben un segell identificatiu i una memòria anual on s'informa de l'impacte social generat (quins projectes o iniciatives han contribuït a fer possible i quantes persones s'han beneficiat).

Per a més informació, fes clic aquí.

Genera impacte social en la teva cadena de valor

Pots contractar els nostres serveis (jardineria, neteja, bugaderia, restauració, manipulats, lleure i projectes educatius) o comprar els nostres productes (les galetes de l'obrador El Rosallots de Nadal elaborats amb productes gastronòmics de qualitat i amb impacte social, o detalls d'empresa personalitzats) que generen oportunitats laborals per a persones amb discapacitat i altres persones vulnerables. 

Projectes de valor compartit

També podem emprendre junts un projecte de valor compartit que ideem de manera conjunta per promoure la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat i altres col·lectius vulnerables. Estem oberts a propostes noves i a treballar en equip per generar projectes amb impacte social.

Pots veure un exemple de campanya "Quan sumem talent, multipliquem les oportunitats" i producte "cubanitos de xocolata amb tòfona" creat conjuntament amb l'empresa Laumont.

Patrocina un esdeveniment o una activitat

Es poden patrocinar esdeveniments que l'entitat organitza per a la promoció d'un territori més inclusiu i la sensibilització de la ciutadania, així com activitats esportives.

 • Festival Sardines i Marinada: esdeveniment gastromusical que es celebra al juliol als jardins de l'entitat amb una afluència de 1.000 persones aprox. 

 • Club Esportiu Alba: es pot patrocinar una activitat, per exemple els Special Olympics, o un equip segons la disciplina esportiva (futbol, bàsquet, ciclisme, natació, etc.).

Forma part de la Xarxa d'Empreses Sòcies 

El suport continuat de les empreses ens permet respondre a les necessitats i demandes de les persones ateses, contribuir a la sostenibilitat o a la millora dels nostres recursos i projectes, i impulsar-ne de nous.

L'empresa rep un segell que acredita el seu compromís amb l'entitat i una memòria anual on s'informa de l'impacte social generat gràcies a totes les aportacions fetes a la Xarxa, és a dir, en quins projectes o recursos s'ha invertit, quantes persones s'han beneficiat i quin ressò mediàtic ha tingut la seva col·laboració.

Per a més informació, fes clic aquí.

 

Ajuda'ns a finançar un projecte

Es poden fer donatius a l'entitat o a projectes concrets de manera puntual per fer possible l'adquisició de nous reursos o finançar activitats que ens permetin millorar l'atenció i el benestar de les persones ateses.

Pots consultar alguns dels projectes per als quals necessitem donatius aquí.


Aliances que sumen

També podem emprendre junts un projecte de valor compartit per promoure la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat i altres col·lectius vulnerables.

Pots veure un exemple de campanya "Quan sumem talent, multipliquem les oportunitats" i producte "cubanitos de xocolata amb tòfona" creat conjuntament amb l'empresa Laumont.


Genera impacte social en la teva cadena de valor

Pots contractar els nostres serveis (jardineria, neteja, bugaderia, restauració, manipulats, lleure i projectes educatius) o comprar els nostres productes (les galetes de l'obrador El Rosallots de Nadal elaborats amb productes gastronòmics de qualitat i amb impacte social, o detalls d'empresa personalitzats) que generen oportunitats laborals per a persones amb discapacitat i altres persones vulnerables. 

 


Implica el teu equip

La teva empresa té l'oportunitat d'involucrar-se en un projecte que millora la vida de les persones. La implicació de la direcció i els seus treballadors/es en una mateixa iniciativa permet establir un objectiu comú, reforçar el sistema de pertinença, motivar i cohesionar l'equip.

Teambuiling: oferim diferents experiències per fomentar i compartir valors com el respecte a la diversitat, la superació, la cooperació o la creativitat amb activitats com la fusteria, l'hort o l'esport inclusiu.

Dissenyem activitats a mida, podeu triar entre activitats artístiques, esportives, lúdiques..., com ara realitzar un taller de fusteria, d'horticultura, de galetes amb El Rosal, fer esports adaptats o relaitzar un mural col·laboratiu.

Ens adaptem a les necessitats de l'empresa per organitzar una jornada on aprendre conjuntament, compartir, descobrir realitats diferents i passar-s'ho bé. 

Si ho voleu també podem fer un seguiment audiovisual de la jornada i oferim servei de coffe break o dinar al nostre restaurant El Gat.

Patrocina un esdeveniment o una activitat

Es poden patrocinar esdeveniments que l'entitat organitza per a la promoció d'un territori més inclusiu, la sensibilització de la ciutadania o la consecució de fons. Actualment es pot patrocinar:

 • Festival Sardines i Marinada: esdeveniment gastromusical que es celebra al juliol amb una afluència de 1.000 persones aprox. 

 • Club Esportiu Alba: es pot patrocinar una activitat, per exemple els Special Olympics, o un equip segons la disciplina esportiva.

Dona productes o temps

Les empreses poden destinar hores dels seus treballadors/es per oferir-nos un servei sense cost o fer donatius en espècie que suposen un estalvi que ens permet invertir en altres recursos per al benestar de les persones.

 • Voluntariat corporatiu: professionals que ens aporten el seu coneixement i temps de manera voluntària.

 • Donació en espècie: cessió o donació de productes o béns.

¿Por qué colaborar?

 • Porque la empresa es un motor de cambio social y con vuestro apoyo podremos llegar más lejos en la inclusión y la mejora de la calidad de vida de las personas con discapacidad. 
 • Porque la integración social de lss personss con discapacidad beneficia a toda la sociedad.
 • Porque colaborar con Alba es una manera de ejercer la responsabilidad social.

Ventajas de la colaboración

 • Ejercicio de la responsabilidad social: la colaboración de la empresa facilita la inclusión y promueve el bienestar de las personas con discapacidad y otros colectivos vulnerables, así como su integración sociolaboral que beneficia a toda la sociedad. 
 • Reconocimiento social: se visibiliza la colaboración con la difusión a través de canales internos y externos del Grup Alba, y la presencia del logotipo de la empresa en la web de la entidad o en el material del proyecto financiado.  
 • Deducción del donativo: las empresas pueden deducirse hasta el 35% o 40% del donativo en la cuota íntegra del Impuesto de Sociedades, con un límite del 10% de la base imponible. 
 • Medida alternativa al cumplimiento de la LISMI: se puede compensar con una donación o la compra de productos y servicios del Centro Especial de Trabajo en caso de que la empresa no pueda contratar personas con discapacidad o no se cumpla la cuota de reserva. 
 • Transparencia:  visita guiada en las instalaciones del Grup Alba o del proyecto financiado para conocer de primera mano en qué se está colaborando, y elaboración de un dosier de retorno del impacto de su colaboración.