Reflexionem amb les persones sobre les diferents formes de viure que existeixen i fomentem la seva autonomia perquè puguin prendre les seves pròpies decisions.

 

Els objectius d'aquest projecte són: 

•  Respectar i promoure el dret de la persona a viure de forma autònoma.

•  Treballar per donar resposta a les necessitats d’habitatge de les persones de l’Associació Alba perquè puguin viure on, com i amb qui vulguin.

• Aprendre a viure de forma el més independent possible potenciant les seves habilitats i aprenent-ne de noves.
 

Per aconseguir-ho treballem en diferents projectes que ens ajuden a millorar les habilitats de les persones des de diferents àmbits per tal de mantenir i afavorir el desenvolupament físic, cognitiu, emocional i social, i posem el focus en fomentar la seva autoestima perquè se sentin capaces i segures.

També, comptem amb Serveis d'Atenció a la Vida Independent per ajustar els suports a les necessitats específiques de cada persona.

Tu pots contribuir que les persones que atenem facin realitat el seu projecte de vida fent un donatiu.

El Jali, el testimoni de com no hi ha res impossible amb força de voluntat i suport!

El Jali és un noi que només té un 10% de visió i mobilitat reduïda a la part dreta del cos. Es va independitzar i ara viu en una de les  llars de l'Associació amb dues companyes. Està molt feliç de poder ser independent. Vol estudiar psicologia a la universitat i  està estudiant per fer la prova d'accés. Participa en diferents esports i ara pot fer ciclisme amb un tàndem pedalejant al costat d'un monitor que fa de guia. Creu que no hi ha res impossible amb força de voluntat i de suport!

Un pas més. Com vols viure?Hem creat la guia "Un pas més. Com vull viure?", una eina útil i pràctica que recull 6 tallers diferents sobre activitats de la vida quotidiana per tal que les persones coneguin i es familiaritzin amb diferents tasques de la llar i sàpiguen organitzar i planificar la seva cura, higiene i economia domèstica.