Rebut! Hem rebut correctament la teva reserva de dinar. T'enviarem un email amb els detalls. Per a qualsevol dubte contacta amb gestiocultural@aalba.cat

XOC: impacte, cop, topada, impressió, encontre, col·lisió, … Quan alguna cosa ens xoca, ens genera un impacte

La paraula ‘XOC’ pot tenir diferents significats, però en aquest cas es vol referir a l’impacte que les arts escèniques tenen a la societat.

La mostra no només vol ser una celebració de les arts escèniques, sinó també una oportunitat per als participants i assistents per connectar i compartir les seves experiències a través de la cultura.

Cada espectacle, activitat o vivència de la jornada pot ser una oportunitat per sacsejar-nos emocionalment i recordar-nos el poder que té l’art de connectar les persones i fomentar la cohesió social.

PROGRAMACIÓ

10H - 12H: CÀPSULA FORMATIVA: EINES ESCÈNIQUES PER L'ACCIÓ SOCIAL
Al llarg de dues hores repassarem de manera pràctica i dinàmica  diferents recursos teatrals que podem utilitzar en el nostre dia a dia com a professionals de l'acció social o educativa  i on podràs conèixer persones que com tu, creuen en el poder de les arts com a eina de transformació social  No és necessari tenir coneixements artístics previs, només tenir ganes de gaudir, compartir i aprendre!

> Tallerista:  Jaume Belló. Artivista i integrador social. Monitor ocupacional i impulsor de la companyia teatral "La Màxima" de la fundació privada Ilersis. Representant espanyol del IIAN (International Inclusive Arts Network). 
Espectacle solo de teatre físic multidisciplinar amb clown, circ, músic i moviment.
Inspirat en “L’elefant  encadenat” de Jorge Bucay, veiem un home lluitant contra la por, les opinions preconcebudes, les limitacions socials i culturals i les  imposicions de qualsevol mena.

Una reivindicació de les  capacitats i el potencial de les persones.
A continuació us detallem les obres i companyies que participaran aquest any a la "Mostra d'Arts Escèniques amb impacte". Moltes gràcies a tots i a totes per
"Vota'm" de la Cia. Els invencibles de l'Associació Alba
VOTA'M 

> SINOPSIS:
Arriben les eleccions i els candidats, juntament amb els seus ajudants, competiran per aconseguir el teu vot. Una comèdia electoral divertidíssima!

> FITXA TÈCNICA:
Creació col·lectiva.
Direcció: Guillem Fuster Fayos
Intèrprets: Clara Vila, Albert Ros, Pepe Romeu, Albert Garrido, Marc Mundié, Lluís Torra i Jana Rubio

> DURADA: 20 min
"Els titelles de senyor Gort" de la Comanyia la Màxima
> SINOPSIS: Uns lladregots tenen algunes trifulgues per poder robar el tresor d’un museu.

> FITXA TÈCNICA:

Creació Col·lectiva
Intèrprets: Cia la Màxima (no sabem quines persones estaran disponibles aquell dia) Direcció: Jaume Belló
Vestuari: Cia la Màxima.
Treball corporal: Dalia Beresoaie i Xavier Rami
Agraïments: Montse Gort, Museu de Lleida.

> DURADA: 15 min

> COMPANYIA: 
La Màxima és una companyia vinculada a la Fundació Ilersis de Lleida. 
"Keloké" del Grup de Teatre l'Espígol
> SINOPSIS: Aquest espectacle és un homenatge a un company de l’Espígol que ha anat a fer teatre a un altre lloc.

> FITXA TÈCNICA:

Creació col·lectiva.
Direcció: Guillem Fuster Fayos
Intèrprets: Rosa Sendra, Rosa Mari Guim, Josep Maria Perramón, Kevin Garcia, Susanna Plana, Susana Trilla, Montse Mora, Sònia Sánchez, Sergi Badia, Adil Rouiess, David Carbonell i Anna Belén Martinez

> DURADA: 15 min

> COMPANYIA: 
El Grup de teatre de l'Espígol està format per una quinzena de persones vinculades a l'Associació Alba. El grup es va crear fa XX anys amb la finalitat de poder desenvolupar al màxim les capacitats artístiques de cada persona i treballar la seva expressió corporal, expressió oral i habilitats socials. La direcció del grup està portada per Guillem Fuster de CRUMA, l'Escola de Teatre i Arts Escèniques de Tàrrega. 
El Grup de teatre de l'Espígol realitza anualment dues obres que representa al Teatre Ateneu de Tàrrega. Ha participat també a d'altres iniciatives artístiques i de carrer al llarg de la seva trajectòria.
"Sense trus ni embàs" de la Companyia de teatre Jussà
> TÍOL DE L'OBRA: Sense Trus ni embàs

> SINOPSIS: Lectura i dramatització de poemes amb recull d'esquetxos i llegendes del Pallars

> FITXA TÈCNICA:

Direcció: Eduard Muntada
Adjunta a direcció: Laia Gutierrez
Col·laboració especial: Manel Muñoz
Video: Ferran Blanch
Coreografia: Marta Casals
Producció: Ajuntament de Tremp
Actors/actrius: Toni Guerrero Diaz, Genis Figuera,Marçal De moner, David Rocafort,
Fermin Fumàs, M. Josè Codò, Isa Castro, Robert Puy, Ignasi Vallès, David Soto i Ari Noya

> DURADA: 20 min

> COMPANYIA: 
La Companyia Jussà és de recent creació però ja s'ha pogut estrenar en esdeveniments importants com el Festival Barcelona Poesia aquest mateix any 2023. El grup està vinculat a la cooperativa Alba Jussà situada a Tremp i tenen moltes ganes de poder consolidar la seva proposta artística amb l'objectiu de poder mostrar el seu talent arreu.  
"Històries de paper" de la Companyia Lo niu
> TÍOL DE L'OBRA: Continuem parlant

> SINOPSIS: Un espectacle creat per parlar dels somnis i aspiracions de les persones que han format part del projecte, però a la vegada també per mostrar al públic aquelles pors a l’hora de portar-ho a terme. Un espectacle ple de vida, amb molta energia, on les persones es fan visibles explicant les seves aspiracions i somnis a la vegada que també mostraven el seu cantó més vulnerable explicant les seves pors i inquietuds. L’espectacle reivindica també que encara que siguin persones amb una disCapacitat intel·lectual són iguals a totes les persones i són membres de ple dret a la societat.

> FITXA TÈCNICA:

Direcció: La Baldufa teatre
Adjunta a direcció: 
Coreografia: Marta Casals
Actors/actrius: 

> DURADA: xx min

> COMPANYIA: 
Durant el mes de maig de 2022 la Fundació tutelar Alosa va iniciar una col·laboració amb la coneguda companyia lleidatana La Baldufa Teatre per tal d’apropar el teatre i les arts escèniques a totes aquelles persones vinculades a l'entitat que ho volguessin. Aquestes persones van estar treballant durant diferents sessions amb l’objectiu de presentar el seu projecte al Festival de Teatre Enre9 de Lleida. Aquesta experiència va servir per crear un grup d'11 persones amb interès per les arts escèniques i que té ganes de poder mostrar el seu talent en diferent festivals artístics de Catalunya. 
GRUP DE DANSA ALBA
> TÍOL DE L'OBRA: Pendent

> SINOPSIS: Pendent

> FITXA TÈCNICA:

Direcció: Olga Tragant
Ballarins/ballarines: Eva Fernández, Alba Fernández, Gerard Petit, Jana Rubio, Anna Trilla, Clara Vila, Marc Mundié.

> DURADA: 15 min

> COMPANYIA: 
Companyia de dansa de recent creació arran del projecte "Connexions artístiques" que impulsa l'Associació Alba. Compten amb l'expertesa en la direcció d' Olga Tragant, coreògrafa, ballarina, professora de dansa i moviment. Aquest serà el primer espectacle que estrena el grup de dansa Alba. 
A banda de les actuacions de la Mostra l'espai també acull altres iniciatives culturals i artístiques:

> PROJECCIONS:
Comptarem amb un espai de projeccions audiovisuals on es podran veure diferent creacions en vídeo com curtmetratges o videoart, etc. 

> EXPOSICIÓ 100% SINGULAR:
La plataforma artSingular de la Fundació Josep Santacreu pretén fer difusió de l’obra dels artistes que treballen en els tallers d’art d’entitats socials de Catalunya. Persones amb malaltia mental o diversitat funcional.
El projecte “100% singulars” té com a objectiu donar visibilitat al talent dels nostres artistes a través d’un projecte de disseny de packaging. La col·lecció d’aquestes capses de xocolata mostra la singularitat de cadascun dels artistes com són les propies varietats de xocolates de Casa Dalmases. El resultat del conjunt és una explosió de color.> PROJECTE ELA & ALBA
Projecte artístic conjunt realitzat l'any 2022 per Ela Fidalgo, artista Mallorquina, i un grup d'artistes de l'Associacó Alba. Ela Fidalgo va realitzar una residència artística a l'entitat amb l'objectiu de poder crear de manera conjunta una obra que pogués combinar el seu estil (l'aplicació de la costura en els quadres) i el dels artistes d'Alba.  

A l'espai de Verdú, on es realitza la mostra XOC, hi ha exposades algunes de les obres en gran format que els artistes d'Alba van crear en motiu de la decoració de l'Espai Privat dels artistes de Fira Tàrrega i que es van inspirar amb la tècnica i l'estil d'Ela Fidalgo. Els visitants a al mostra podran veure també un vídeo que recull tot el procés de creació de l'obra final realitzada amb Ela Fidalgo i que es va presentar públicament en aquest espia. Aquesta obra es va posar a la venda i actualment forma part de la col.lecció de la Galeria Mayoral de Barcelona.
La Galeria Mayoral de Barcelona i La BiBi Gallery de Mallorca van donar suport al projecte fent de nexe d’unió entre les dues parts.> PROJECTE REINTERPRETANT A MIRÓ

 
COM ARRIBAR? 

ANTIC MUSEU DE VERDÚ 
Pl.Major núm 4
Verdú
https://goo.gl/maps/JJAGMJF4uYBHVcza7

CONTACTE

Míriam Arnaz
T 683 40 87 18
gestiocultural@aalba.cat
CONTACTE
Míriam Arnaz
T 683 40 87 18 / 973 312 221
gestiocultural@aalba.cat
www.aalba.cat/xoc