Rebut!

Hem rebut correctament la teva reserva de dinar. T'enviarem un email amb els detalls. Per a qualsevol dubte contacta amb gestiocultural@aalba.cat

El proper 17 de juny arriba la primera edició del XOC, la Mostra d'Arts Escèniques amb impacte a l'Antic Museu de Verdú actualment gestionat per l'Associació Alba. 

 

XOC: impacte, cop, topada, impressió, encontre, col·lisió, … 
Quan alguna cosa ens xoca, ens genera un impacte.


XOC volem que sigui una celebració, una jornada per sacsejar-nos emocionalment i recordar-nos que l'art té el poder de connectar les persones i fomentar la transformació social. 

XOC és una oportunitat per poder visibilitzar el talent artístic de moltes persones que habitualment no tenen un espai on poder ensenyar al món les seves capacitats. 

XOC és un espai per expressar-se, per explicar com entenem el món, com ens agradaria que fos i de quina manera la cultura i les arts escèniques poden ser una eina per aconseguir el canvi. 

XOC és una mirada de les arts escèniques des d'un punt de vista inclusiu, empoderat i reivindicatiu. 

Deixa't emportar per aquesta iniciativa, segur que serà xocant! 


PROGRAMACIÓ

10H - 12H:
CÀPSULA FORMATIVA: EINES ESCÈNIQUES PER L'ACCIÓ SOCIAL

Al llarg de dues hores repassarem de manera pràctica i dinàmica  diferents recursos teatrals que podem utilitzar en el nostre dia a dia com a professionals de l'acció social o educativa  i on podràs conèixer persones que com tu, creuen en el poder de les arts com a eina de transformació social  No és necessari tenir coneixements artístics previs, només tenir ganes de gaudir, compartir i aprendre!

> Tallerista:  Jaume Belló. Artivista i integrador social. Monitor ocupacional i impulsor de la companyia teatral "La Màxima" de la fundació privada Ilersis. Representant espanyol del IIAN (International Inclusive Arts Network). 
 

13:00H - INAUGURACIÓ OFICIAL: "LÍMITS" DE FERRAN OROBITG

Espectacle solo de teatre físic multidisciplinar amb clown, circ, música i moviment.
Inspirat en el llibre “L’elefant  encadenat” de Jorge Bucay, veiem un home lluitant contra la por, les opinions preconcebudes, les limitacions socials i culturals i les  imposicions de qualsevol mena. Una reivindicació de les  capacitats i el potencial de les persones.

> Ferran Orobitg, artista de teatre de carrer i de circ fundador de la companyia internacional Fadunito.


ESPECTACLES - 17:30H A 19:30H

A continuació us detallem les obres i companyies que participaran aquest any a la "Mostra d'Arts Escèniques amb impacte".
 
"Vota'm" de la Cia. Els invencibles de l'Associació Alba
> TÍTOL DE L'OBRA: Vota'm

> SINOPSIS: Arriben les eleccions i els candidats, juntament amb els seus ajudants, competiran per aconseguir el teu vot. Una comèdia electoral divertidíssima!

> FITXA ARTÍSTICA:
Creació col·lectiva.
Direcció: Guillem Fuster Fayos (CRUMA)
Intèrprets: Clara Vila, Albert Ros, Pepe Romeu, Albert Garrido, Marc Mundié, Lluís Torra i Jana Rubio

> DURADA: 20 min

> COMPANYIA: 
La Companyia Els invencibles format per persones vinculades a l'Associació Alba i creat l'any 2019. Treballen setmanalment sota la direcció de CRUMA, l'escola d'Arts Escèniques de Tàrrega. Preparen anualment dues obres de teatre que representen en diferents moments de l'any al Teatre Ateneu de Tàrrega. 
Format per una desena d'actors i actrius amb molta experiència a davant del públic. També han participat en diferents accions i projectes vinculats a Fira Tàrrega. 
"Els titelles de senyor Gort" de la Comanyia la Màxima
> TÍTOL DE L'OBRA: Els titelles del Sr. Gort

> SINOPSIS: Uns lladregots tenen algunes trifulgues per poder robar el tresor d’un museu.

> FITXA ARTÍSTICA:

Creació Col·lectiva
Intèrprets: Cia la Màxima
Vestuari: Cia la Màxima.
Treball corporal: Dalia Beresoaie i Xavier Rami
Agraïments: Montse Gort, Museu de Lleida.

> DURADA: 15 min

> COMPANYIA: 
La Màxima és una companyia vinculada a la Fundació Ilersis de Lleida. 
"Keloké" del Grup de Teatre l'Espígol
> TÍTOL DE L'OBRA: Keloké

> SINOPSIS: Aquest espectacle és un homenatge a un company de l’Espígol que ha anat a fer teatre a un altre lloc.

> FITXA ARTÍSTICA:

Creació col·lectiva.
Direcció: Guillem Fuster Fayos
Intèrprets: Rosa Sendra, Rosa Mari Guim, Josep Maria Perramón, Kevin Garcia, Susanna Plana, Susana Trilla, Montse Mora, Sònia Sánchez, Sergi Badia, Adil Rouiess, David Carbonell i Anna Belén Martinez

> DURADA: 15 min

> COMPANYIA: 
El Grup de teatre de l'Espígol està format per una quinzena de persones vinculades a l'Associació Alba. El grup es va crear el 2018 anys amb la finalitat de poder desenvolupar al màxim les capacitats artístiques de cada persona i treballar la seva expressió corporal, expressió oral i habilitats socials. La direcció del grup està portada per Guillem Fuster de CRUMA, l'Escola de Teatre i Arts Escèniques de Tàrrega. 
El Grup de teatre de l'Espígol realitza anualment dues obres que representa al Teatre Ateneu de Tàrrega. Ha participat també a d'altres iniciatives artístiques i de carrer al llarg de la seva trajectòria.
"Sense trus ni embàs" de la Companyia de teatre Jussà
> TÍOL DE L'OBRA: Sense Trus ni embàs

> SINOPSIS: Lectura i dramatització de poemes amb recull d'esquetxos i llegendes del Pallars

> FITXA ARTÍSTICA:

Direcció: Eduard Muntada
Adjunta a direcció: Laia Gutierrez
Col·laboració especial: Manel Muñoz
Video: Ferran Blanch
Coreografia: Marta Casals
Producció: Ajuntament de Tremp
Actors/actrius: Toni Guerrero Diaz, Genis Figuera,Marçal De moner, David Rocafort,
Fermin Fumàs, M. Josè Codò, Isa Castro, Robert Puy, Ignasi Vallès, David Soto i Ari Noya

> DURADA: 20 min

> COMPANYIA: 
La Companyia Jussà és de recent creació però ja s'ha pogut estrenar en esdeveniments importants com el Festival Barcelona Poesia aquest mateix any 2023. El grup està vinculat a la cooperativa Alba Jussà situada a Tremp i tenen moltes ganes de poder consolidar la seva proposta artística amb l'objectiu de poder mostrar el seu talent arreu.  
"Històries de paper" de la Companyia Lo niu
> TÍOL DE L'OBRA: Històries de paper

> SINOPSIS: Son històries que han sortit d’un treball del grup del taller de teatre realitzat durant l’any. Històries escrites en cartes de paper i teatralitzades pels propis protaginistes que remouran consciències i emocions diverses.

> FITXA ARTÍSTICA:

Direcció: La Baldufa Teatre
Adjunta a direcció: Assun Lopez
Coreografia: Marta Casals
Actors/actrius: 
Alba Prats, Rosa Torres, J.R, Joana Mateu, Judith Martinez, Marga Bertran, Antonio Ribera, Rosa Cortés

> DURADA: 20 min

> COMPANYIA: 
Durant el mes de maig de 2022 la Fundació tutelar Alosa va iniciar una col·laboració amb la coneguda companyia lleidatana La Baldufa Teatre per tal d’apropar el teatre i les arts escèniques a totes aquelles persones vinculades a l'entitat que ho volguessin. Aquestes persones van estar treballant durant diferents sessions amb l’objectiu de presentar el seu projecte al Festival de Teatre Enre9 de Lleida. Aquesta experiència va servir per crear la Companyia "Lo niu", un grup d'11 persones amb interès per les arts escèniques i que té ganes de poder mostrar el seu talent en diferent festivals artístics de Catalunya. 
GRUP DE DANSA ALBA

12:30H - GRUP DE DANSA ASSOCIACIÓ ALBA 

Companyia de dansa de recent creació arran del projecte "Connexions artístiques" que impulsa l'Associació Alba. Compten amb l'expertesa en la direcció d' Olga Tragant, coreògrafa, ballarina, professora de dansa i moviment. Aquest serà el primer espectacle que estrena el grup de dansa Alba. 

> FITXA ARTÍSTICA:

Direcció: Olga Tragant
Ballarins/ballarines: Eva Fernández, Alba Fernández, Gerard Petit, Jana Rubio, Anna Trilla, Clara Vila, Marc Mundié.

> DURADA: 15 min

ALTRES PROPOSTES ARTÍSTIQUES 

A banda de les actuacions de la Mostra l'espai també acull altres iniciatives culturals i artístiques:

> PROJECCIONS:
Comptarem amb un espai de projeccions audiovisuals on es podran veure diferent creacions en vídeo com curtmetratges o videoart, etc. 

> EXPOSICIÓ 100% SINGULAR:
La plataforma artSingular de la Fundació Josep Santacreu pretén fer difusió de l’obra dels artistes que treballen en els tallers d’art d’entitats socials de Catalunya. Persones amb malaltia mental o diversitat funcional.
El projecte “100% singulars” té com a objectiu donar visibilitat al talent dels artistes amb discapacitat a través d’un projecte de disseny de packaging de les xocolates de la Fundació Casa Dalmases. L'exposició mostra les obres que finalment van servir per la creació d'aquests packagings. Una explosió de color.



> PROJECTE ELA & ALBA
Projecte artístic conjunt realitzat l'any 2022 per Ela Fidalgo, artista Mallorquina, i un grup d'artistes de l'Associacó Alba. Ela Fidalgo va realitzar una residència artística a l'entitat amb l'objectiu de poder crear de manera conjunta una obra que pogués combinar el seu estil (l'aplicació de la costura en els quadres) i el dels artistes d'Alba.  

A l'espai de Verdú, on es realitza la mostra XOC, hi ha exposades algunes de les obres en gran format que els artistes d'Alba van crear en motiu de la decoració de l'Espai Privat dels artistes de Fira Tàrrega i que es van inspirar amb la tècnica i l'estil d'Ela Fidalgo. Els visitants a la mostra podran veure també un vídeo que recull tot el procés de creació de l'obra final realitzada amb Ela Fidalgo i que es va presentar públicament en aquest espai. Aquesta obra es va posar a la venda i actualment forma part de la col.lecció de la Galeria Mayoral de Barcelona.
La Galeria Mayoral de Barcelona i La BiBi Gallery de Mallorca van donar suport al projecte fent de nexe d’unió entre les dues parts.



> PROJECTE REINTERPRETANT A MIRÓ
A la Mostra XOC també hi té cabuda la reinterpretació de l'art, concretament de l'artista internacional Joan Miró. Podreu veure al segon pis de l''Antic Museu de Verdú una petita mostra del projecte "Reinterpretant a Miró" que van realitzar una vuitantena de persones de l'Associació Alba i alumnes de l'Escola Jardí de Verdú que consistia en la reinterpretació de l'obra “La guerrière de cent ans” de Miró . Aquest projecte va ser una iniciativa de la Galeria Mayoral de Barcelona que va proposar d'exposar una reprodcció d'aquesta obra a l'espai de Verdú amb la intenció que les persones poguessin fer un treball artístic i inspiracional. 
El resultat d'aquest projecte va ser una exposició que es va presentar el 2022 i va estar oberta al públic durant unes setmanes. Actualemnt es poden veure a les parets algunes obres d'aquella exposició.


 

COM ARRIBAR? 


ANTIC MUSEU DE VERDÚ 
Pl.Major núm 4
Verdú

https://goo.gl/maps/JJAGMJF4uYBHVcza7

 

CONTACTE


Míriam Arnaz
T 683 40 87 18 / 973 312 221
gestiocultural@aalba.cat

www.aalba.cat/xoc