La col·laboració de les empreses ens permet impulsar nous recursos i projectes,  multiplicar les oportunitats per a les persones i construir una societat més inclusiva i compromesa. 

Juntes podem arribar molt més lluny en la inclusió i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i altres col·lectius vulnerables.


Si vols exercir la teva responsabilitat social amb Alba posa't en contacte amb l'Eva Fabregat (efabregat@aalba.cat) i t'explicarem els diferents tipus de col·laboracions i els projectes socials que estem duent per contribuir de manera conjunta a la consecució dels ODS.

Aliances que sumen 


La Xarxa d'Empreses Sòcies són empreses amb les que compartim valors i el compromís social de treballar per a la igualtat d'oportunitats i la inclusió de les persones amb discapacitat i altres col·lectius vulnerables en una relació basada en els principis d'equitat, transparència i benefici mutu.

La seva col·laboració anual ens permet donar continuitat als nostres projectes, impulsar noves iniciatives i donar resposta a nous reptes socials del territori, dels quals informem en una memòria anual que recull l'impacte social generat. Per a més informació, fes clic aquí.

Genera impacte social en la teva cadena de valor

 
Pots contractar els nostres serveis (jardineria, neteja, bugaderia, restauració, manipulats, lleure i projectes educatius) o comprar els nostres productes (les galetes de l'obrador El Rosallots de Nadal elaborats amb productes gastronòmics de qualitat i amb impacte social, o detalls d'empresa personalitzats) que generen oportunitats laborals per a persones amb discapacitat i altres persones vulnerables. 

Projectes de valor compartit

 
També podem emprendre junts un projecte de valor compartit que ideem de manera conjunta per promoure la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat i altres col·lectius vulnerables. Estem oberts a propostes noves i a treballar en equip per generar projectes amb impacte social.

Pots veure un exemple de campanya "Quan sumem talent, multipliquem les oportunitats" i producte "cubanitos de xocolata amb tòfona" creat conjuntament amb l'empresa Laumont.

Patrocina un esdeveniment o una activitat

 

Es poden patrocinar esdeveniments que l'entitat organitza per a la promoció d'un territori més inclusiu i la sensibilització de la ciutadania, així com activitats esportives.

Festival Sardines i Marinada: esdeveniment gastromusical que es celebra al juliol als jardins de l'entitat amb una afluència de 1.000 persones aprox. 

Club Esportiu Alba: es pot patrocinar una activitat, per exemple els Special Olympics, o un equip segons la disciplina esportiva (futbol, bàsquet, ciclisme, natació, etc.).

Ajuda'ns a finançar un projecte

Es poden fer donatius econòmics o en espècie a l'entitat de manera puntual o a projectes concrets, que s'adequin a l'estratègia de RSC de l'empresa o al seu propòsit, de manera que ens permetin adquirir nous recursos, millorar els suports que oferim o finançar activitats que contribueixen al benestar i desenvolupament de les persones ateses. 

Podeu venir a conèixer el projecte i us mantindrem informats dels seus avenços per tal que us sentiu part del que heu fet possible.


Alguns dels projectes per als quals necessitem donatius es poden consultar aquí, però n'hi ha d'altres que també necessiten fons.

 

Teambuilding: implica el teu equip

Oferim diferents experiències per fomentar i compartir valors com el respecte a la diversitat, la superació, la cooperació o la creativitat, i reforçar el sentiment de pertinença, motivar i cohesionar l'equip.

Dissenyem activitats a mida, podeu triar entre activitats artístiques, esportives, lúdiques..., com ara realitzar un taller de fusteria, d'horticultura, de galetes amb El Rosal, fer esports adaptats o relaitzar un mural col·laboratiu. Ens adaptem a les necessitats de l'empresa per organitzar una jornada on aprendre conjuntament, compartir i descobrir realitats diferents mentre passem una bona estona. 

Si ho voleu també podem fer un seguiment audiovisual de la jornada i oferim servei de coffe break o dinar al nostre restaurant El Gat.

Impacte de la col·laboració per a l'empresa

  • Exercici de la responsabilitat social: la col·laboració de l'empresa facilita la inclusió i promou el benestar de les persones amb discapacitat i altres col·lectius vulnerables, així com la seva integració sociolaboral que beneficia a tota la societat. 
  • Retenció i atracció de talent: 9 de cada 10 persones treballadores prefereixen treballar per a empreses sostenibles i responsables (Ingeniería Social, 2021). Podem fer una visita guiada a les instala·lacions de l'Associació Alba o al projecte finançat per tal que les persones treballadores coneguin en què col·labora l'empresa.
  • Millora de la imatge: 8 de cada 10 consumidors prefereixen marques i productes sostenibles (Ingeniería Social, 2021). Si l'empresa ho desitja, difonem la col·laboració a través de canals interns de l'entitat i la presència del logotip al web o en el material del projecte finançat.
  • Deducció del donatiu: les empreses poden deduir-se fins el 40% o 50% del donatiu en la quota íntegra de l'Impost de Societats, amb un límit del 15% de la base imposable. 
  • Mesura alternativa al compliment de la LISMI: es pot compensar amb una donació o la compra de productes i serveis del Centroe Especial de Treball en cas que la empresa no pugui contractar persones amb discapacitat o no es compleixi amb la quota de reserva.