En aquests dies de confinament el Grup Alba volem seguir acompanyant especialment a les famílies i a les persones que esteu a casa, però també a tots els professionals. És per això, que hem preparat aquest portal on hi trobareu diferents eines, recursos i recomanacions bàsiques que anirem actualitzant periòdicament per fer més fàcils aquests dies.

Cuidem-nos que #totaniràbé!

Preguntes freqüents

El COVID-19 és la malaltia infecciosa causada pel coronavirus que s'ha descobert més recentment. Tant el nou virus com la malaltia eren desconeguts abans que esclatés el brot a Wuhan (Xina) al desembre de 2019.

Us expliquem tot el que necessiteu saber sobre el coronavirus en lectura fàcil a través de la següents infografies: 

Infografia sobre recomanacions i prevenció del coronavirus

El coronavirus i la seva prevenció explicat amb pictogrames

El conte del coronavirus 

Amb la finalitat de contribuir a la contenció del #COVID19 i atenent a les pautes establertes per la Generalitat de Catalunya en relació a les mesures de prevenció, des del Grup Alba hem pres les següents accions, tot i que poden anar variant en funció de les novetats i comunicats oficials. Podeu consultar-les aquí.

El Butlletí oficial de l'Estat ha publicat una instrucció del Ministeri de Sanitat que permet expressament les sortides del domicili per motius terapèutics per a les persones amb discapacitat intel·lectual, TEA o Trastorns de Conducta

Es recomana que la persona porti a les seves sortides terapèutiques el certificat de discapacitat o la prescripció d'un professional sanitari o social. 

Dincat, la federació d'entitats de la discapacitat intel·lectual ha fet una sèrie de recomanacions en lectura fàcil sobre les sortides terapèutiques. Les podeu llegir aquí.

Recursos pels dies de confinament
Destacats i emissions en directe ►

Des de la cooperativa Lleure Quàlia s'ha engegat una proposta d'extraescolars i tallers online via el seu compte d'instagram dirigits a tots els infants que esteu a casa. A partir del 6 d'abril també proposen una programació dirària en el primer Casalet Online de Quàlia! No us ho perdeu!

I l'equip del CDIAP us ha preparat un document on hi trobareu, rutines, recursos i activitats per passar-ho bé a casa durant aquests dies de confinament.
Vols compartir amb nosaltres algun recurs interessant per poder penjar al web? ENVIA'NS UN CORREU A: comunicacio@aalba.cat
Com esteu passant aquests dies?

Envia’ns un vídeo al WhatsApp: 607 217 183 explicant com esteu passant aquests dies de confinament i què esteu fent.
Vídeos i fotos del confinament de les persones del Grup Alba
Segueix el nostre dia a dia a les xarxes!