Adéu a Joaquim Capdevila Capdevila

Avui sentim profundament la pèrdua del nostre amic i company Joaquim Capdevila Capdevila, membre de la nostra junta des de l'any 2012. Gràcies pel teu afecte i compromís que durant tots aquests anys has demostrat en favor de les persones. Trobarem a faltar les teves reflexions sempre tant lúcides que ens han ajudat moltes vegades a trobar la resposta als reptes més dificils. Amb tot el nostre afecte, ens unim al dolor de la família i amics.

Et trobarem a faltar, Quim.

- Biografia d'en Quim Capdevila Capdevila via Segre.com.

Era filòleg especialitzat en sociologia històrica i semiòtica Joaquim Capdevila i Capdevila, també professor de la Universitat de Lleida (UdL), va morir ahir als 50 anys. Va nàixer a Maldà el 1967 i era llicenciat en Filologia Catalana i en Psicologia i doctor en Lingüística.

Exercia com a docent a la facultat de Lletres de la UdL, en el grau de Periodisme i Comunicació Audiovisual, des del 2004. Concretament, impartia les matèries de Semiòtica i Psicologia de la Comunicació. També havia estat professor de Lingüística, Semiòtica i Teoria de la Comunicació a la Universitat de Barcelona.

Capdevila era també investigador, expert en pobles de l’Urgell i la Segarra i autor de llibres com Tàrrega (1898-1923): economia, política i imaginari. A més a més, va ser un dels millors estudiosos del catalanisme, amb obres com Art i catalanisme: entre la inquietud regeneradora i la voluntat institucionalitzadora. Josep Güell (1899-1930).

De fet, en aquest camp va ser prolífic, amb més publicacions. Així, va ser coeditor i coautor del llibre La festa a Catalunya. La festa com a vehicle de sociabilitat i d’expressió política, i coautor del volum Societat catalana, societat limitada? Així mateix, va obtenir la Borsa d’Estudis Eusko-Ikaskuntza-Institut d’Estudis Catalans pel seu treball Les lluites pel ben parlar i contra la blasfèmia a Catalunya i al País Basc en el marc del seu despertament nacional (2004).

Utilizamos cookies para ayudar a proporcionarle la mejor experiencia posible en la web. Al utilizar este sitio, usted acepta el uso de cookies. Más información