Aquest dimecres dia 14 de setembre l’Embarrat i l’Associació Alba de Tàrrega posen en marxa el programa Pintem el món, en què una cinquantena de persones amb discapacitat intel·lectual, sota la direcció de l’artista plàstic Jaume Amigó, esdevindran els protagonistes-artistes d’un taller que homenatjarà la figura del poeta agramuntí Guillem Viladot en l’any del centenari del seu naixement. El treball plàstic que en resulti d’aquest taller prendrà forma en una exposició a la via pública que s’inaugurarà, coincidint amb el Dia Mundial de les Persones amb Discapacitat Intel·lectual, que se celebra anualment el 3 de desembre, en l'espai públic de la ciutat de Tàrrega.
Amb Pintem el món, l’Embarrat de Tàrrega, com a espai de creació contemporània transversal i compromès amb la societat a la qual pertany, que promou d’una manera activa la inclusivitat i el valor de la diversitat mitjançant l’art, obre un espai d’expressió sincer i útil pensat perquè les persones amb situació de vulnerabilitat i amb especials dificultats puguin expressar-se i visibilitzar la seva realitat.
Pintem el món és una contribució a l’apoderament de les persones, atès que impulsa el creixement personal, l’aprenentatge, la millora de l’autoestima, i la socialització; i alhora reivindica i apel·la a una societat que cada vegada sigui més inclusiva i justa per a tothom.
Taller d’escriptura expandida amb Núria Bendicho
D’altra banda, aquest dissabte dia 17 de setembre, l’Embarrat posa en marxa a la Biblioteca Germanes Güell un taller d’escriptura expandida a càrrec de l’escriptora Núria Bendicho, autora del llibre d’èxit Terres Mortes (Anagrama, 2021). El taller té un caràcter pràctic i les persones que ho participin fabularan, crearan una història de ficció, a partir de la matança de jueus que va tenir a lloc al call de Tàrrega l’any 1348. De l’aprenentatge fet s’esdevindrà una exposició que es podrà veure durant el mes de novembre a la casa del metge i filòsof Avraham Xalom, que es va inaugrar el passat dia 3 de setembre al barri vell de Tàrrega.
Darrers dies per a visitar l’exposició Pardal Lo
D’altra banda, l’exposició Pardal Lo, produïda per l’Embarrat i l’Institut d’Estudis Ilerdencs en homenatge a Guillem Viladot, amb obres de Nicomedes Mendes, Anna Dot i Irena Visa, Nil Nebot, Cuartido de poesía i Pepon Meneses, tancarà les seves portes a la Sala Gòtika de l’IEI el pròxim dia 18 de setembre. El mes de desembre l’exposició es traslladarà a Agramunt, a la seu de la fundació Lo Pardal.