Marxa a Alemanya un grup de 5 joves amb discapacitat a fer pràctiques laborals a través del programa TLN Mobilicat que gestiona el Grup Alba.
  • Els joves participants tenen entre 18 i 29 anys i són de Tremp, Mollerussa, Lleida, Barcelona i Vic.
  • El programa pretén generar noves oportunitats als joves per accedir al mercat laboral a través d'una experiència vital i formativa gratuïta a l'estranger


Aquest es el tercer any que el Grup Alba, des del seu servei de formació i inserció Enfoc, gestiona l'enviament de 3 grups de joves a través del programa TLN Mobilicat impulsat i finançat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies dins del marc del Fons Social Europeu (FSE) i del programa de Garantia Juvenil.

Aquesta setmana ha marxat cap a Wernigerode (Alemanya) un grup format per 6 joves amb alguna discapacitat que passaran 2 mesos a aquesta ciutat alemanya realitzant pràctiques a diferents empreses. Un professional del Grup Alba realitzarà el seguiment d'aquests joves durant la seva estada i comptaran amb una persona de referència a l'entitat d'acollida.

Durant el mes d'abril els joves han hagut de fer tot un procés de preparació a Tàrrega que ha consistit en una formació lingüística i cultural del país on han après una mica d'alemany, els seus costums i algunes de les seves tradicions. La segona fase del programa consisteix en realitzar les pràctiques al país d'acollida que es complementen amb sortides culturals i d'oci.

El grup estarà fins a finals de juny a Alemanya i després cada un dels joves comptarà amb un procés d'orientació per ajudar-los a trobar una feina. L'objectiu del programa és facilitar la inserció laboral dels joves mitjançant un itinerari personalitzat d'acompanyament i suport, amb aprenentatge pràctic i formatiu a l'estranger, a partir dels seus interessos i motivacions. El programa pretén generar noves oportunitats per a aquests joves per accedir al mercat de treball i aconseguir una ocupació un cop tornin a Catalunya.

El Grup Alba és l’entitat de referència del programa TLN Mobilicat a la comarca de Lleida, després de guanyar-ne el concurs gràcies a la seva experiència de més de 15 anys en projectes europeus. L'entitat s'ha encarregat de buscar i fer la selecció dels joves i de contactar amb les entitats d'acollida dels respectius països que han fet d'intermediàries amb les empreses. 


Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar nuestros servicios y mostrarle publicidad relacionada con sus preferencias mediante el análisis de sus hábitos de navegación. Si acepta y continúa navegando, consideramos que acepta su uso. Puede informarse más sobre qué cookies estamos utilizando, cambiar la configuración, desactivarlas, rechazarlas u obtener más información aquí: Más información
Configuración