"Som com un arbre gran on s'hi aixopluguen els ocells, on hi passen la nit, hi descansen, hi mengen, hi fan amics,s'ho passen bé i després segueixen el seu camí. Això ha estat l'Associació Alba per a moltes persones"

Mossen Josep Garriga, Fundador de l'Associació Alba.

1975 - Es constitueix l'associació amb el nom d'Associació Pro-Subnormals de Tàrrega i Comarca.

1979 - S'inicia el servei de bugaderia i la producció de draps, també l'activitat de rentador de cotxes que es va fer popular a Tàrrega.

1996 - Es crea oficialment el Centre Especial de Treball i s'adapta un pis amb la planta baixa per a crear-hi la Llar Alba.

2000 - L'Associació s'ha fet petita i es realitza la primera ampliació del Taller Alba.

2001 - L'ocupació continua sent una prioritat i neix el servei de neteja.

2002 - S'inicia un servei de manipulats per l'empresa FURAS que permet recuperar els 14 llocs de treball perduts pel tancament de LEAR i s'amplia la plantilla del CET.

2003 - Iniciem la producció de galetes artesanes recuperant l'obrador El Rosal, un negoci familiar de l'any 1920.

2004 - L'Ajuntament cedeix l'Alberg de joventut per a ser la nova llar residència Aleix.

2005 - S'inaugura el restaurant-cafeteria El Gat del Rosal.

2006 - S'inaugura el centre Espígol de Cervera per atendre les persones de la Segarra. Perdem 46 llocs de treball per la deslocalització de FURAS i reorientem l'activitat al servei de neteja i alimentari.

2008 - Apostem per un canvi organitzatiu basat en l'autogestió dels equips.

2009 - Iniciem l'activitat de cuina per a col·lectivitats i el servei de càterings a empreses i particulars.

2010 - La Mútua Intercomarcal de Tàrrega ens cedeix l'ús del Palau dels Marquesos de la Floresta per 30 anys i esdevé la seu dels serveis de Salut Mental d'Alba.

2011 - Inaugurem les noves instal·lacions de l'associació realitzades gràcies a les subvencions de l'IRPF. Iniciem el servei de projectes educatiu i de lleure de Quàlia.

2013 - La Fundació Verge Blanca ens cedeix la seva casa de colònies i iniciem la seva gestió.

2014 - Cessió de la Parròquia de Tàrrega d'un edifici per lloguer de pisos socials. Creació del projecte Enfoc, serveis formatius.
2019 - Neix el concepte de Grup Alba, una marca que aglutina a diferents entitats d’economia social que comparteixen valors i serveis.
2020 - Apropem els serveis als pobles on viuen les persones amb la creació de diferents centres de recursos a Guissona, Agramunt i Verdú.