A través del Servei de Projectes Europeus busquem noves oportunitats a Europa per a les persones i els joves del nostre territori.

Erasmus Plus és el programa de mobilitat de la Unió Europea que engloba tots els subprogrames com Erasmus, Leonardo da Vinci, Comenius, Youth in Action, Grundvitg ...). El programa Erasmus + s’emmarca en l’estratègia Europa 2020, en l’estratègia d’Educació i Formació 2020 i en l’estratègia Rethinking Education i engloba les iniciatives d’educació, joventut i esport.
Erasmus Plus té com a objectiu facilitar a 4 milions d'europeus la possibilitat d'estudiar, ensenyar, fer pràctiques o voluntariats en països europeus.

Des de l’Associació Alba es treballa des de fa més de 20 anys amb els programes de movilitat europeus, concretament amb el programa de voluntariat europeu i amb els seminaris de formació europeus.

Treballem bàsicament en quatre accions concretes:

  • Servei de Voluntariat Europeu d’acollida i enviament de llarga i curta durada i per a joves d’arreu d’Europa
  • Participació en intercanvis juvenils
  • Formació per professionals a través de seminaris internacionals.
  • Altres projectes concrets com el Projecte Hallo.
 
L'any 2018, el servei de voluntariat i Projectes Europeus de l’Associació va fer 20 anys! El que va començar el 1998 sent el primer acolliment pilot de tres voluntàries europees ha desencadenat amb un dels serveis més actius d’Alba amb més de 120 mobilitats aquest primer semestre 2018. Durant tots aquests anys, s’han viscut diferents etapes i s’han impulsat projectes amb l’objectiu de créixer i d’apostar fermament per un voluntariat europeu inclusiu. Gràcies al voluntariat, l’entitat gaudeix d’una visió més internacional i oberta al món. Llegeix el reportatge especial 20 anys.
Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració galetes