De les persones que voluntàriament dediquen el seu temps a oferir coneixement, suport o acompanyament a les persones i a l'entitat en diem ELS AMICS.

Actualment comptem amb  142 AMICS - alguns d'ells famílies i professionals - però també persones de la ciutadania que de manera solidària col·laboren amb nosaltres. 

També comptem amb particulars i empreses AMIGUES que ens fan donacions de materials, objectes o maquinària de tot tipus que repartim entre els serveis o bé entre les persones que més ho necessitin.

Per què ser amic? 

La funció de l'Amic és donar un cop de mà en les tasques i activitats que es duen a terme al Grup Alba, sense substituir mai a la figura o tasca del professional, sinó donant-li un suport. El que permet l'Amic és poder dividir el grup, no haver de deixar mai desatés una persona 

 

Què puc fer com a amic?

Escola Alba - Bàsicament els amics poden donar suport en les activitats de lleure que s'organitzen - sortides i excursions, casaltes de Nadal i/o Pàsqua, tallers, jocs - i també com a monitors de menjador. 

Centre ocupacionals (Tàrrega o Cervera) - Donar suport en les activitats de teràpia ocupacional com: equinoteràpia, tallers d'estimulació cognitiva, piscina, etc. També donar suport en les activitats de lleure programades els cap de setmana - sortides a sopar,  cinema, teatre, fires, esdeveniments esportius,  etc. -.

Acompanyament a les llars residències (Can Aleix i Llar Alba) - Suport en les tasques de la vida diària per treballar l'autonomia i els hàbits saludables per tenir millor qualitat de vida. 

Cuina central, bugaderia, botiga de productes, obrador de galetes "El Rosal" i restaurant "El Gat" - són alguns dels serveis empresarials de l'entitat on hi treballen persones amb especials dificultats. Els amics poden donar un cop de mà donant un suport i seguiment a la feina feta des d'aquests serveis. 

Crides puntuals - Uneix-te al grup de difusió de Crides puntuals de voluntariat, per venir a donar un cop de mà en moments puntuals. 

Volem i podem - Voluntaris que ajuden a voluntaris. Consisteix en oferir suport a persones que necessiten ajuda per a fer de voluntaris en accions de voluntariat que ofereixen les entitats del territori amb l'objectiu de promoure la implicació de persones amb diversitat funcional a la comunitat local. En aquest projecte s'inclouen accions com el Festival Sardines & Marinada, curses de Tàrrega, entre d'altres.


Què implica ser amic?

Si decideixes formar part de la família dels Amics del Grup Alba hauràs d'omplir el full de compromís de voluntariat i el full de cessió de drets d'imatge on veuràs els drets i deures que tens com a voluntari.

(*) Els menors de 18 anys també poden fer de voluntaris, simplement el seu tutor legal haurà de signar la fulla de compromís donant el seu consentiment. 

Ja t'has decidit? Omple el formulari i contacta amb nosaltres!
    Informació sobre l'
Responsable: ASSOCIACIÓ ALBA
Finalitat: Gestionar la relació amb Alba, i enviament de bulletins i informació comercial que pugui ser d’interès per l’usuari.
Legitimació: El seu consentiment, a través de l’acceptació d’aquestes condicions.
Destinataris: Es cediran dades a tercers en cas de ser necessari per la prestació de serveis.
Drets: Els interessats poden exercir els seus drets d’accés, rectificació, supressió, portabilitat i la limitació o oposició, dirigint-se per escrit a l’adreça info@aalba.cat, adjuntant una còpia del DNI del titular de les dades.
Informació addicional: Per informació més detallada pot consultar la política de privacitat.