L'Associació Alba és una entitat d'iniciativa social. Té com a objectiu oferir una atenció integral a totes aquelles persones amb qualsevol tipus de discapacitat, col·lectius de joves i infants, gent gran així com altres col·lectius en risc d'exclusió, partint de les seves necessitats i els seus interessos i els de les seves famílies, amb la finalitat d'aconseguir el seu màxim desenvolupament humà i la seva màxima inclusió dins la societat, tal com es recull en els seus estatuts.

Com a entitat d'iniciativa social està  reconeguda pel Ministeri d’Interior com a Associació d’Utilitat Pública amb data 12 de maig de 1999. 

MISSIÓ

La raó de ser de l'Associació Alba és acompanyar a les persones en la realització dels seus desitjos i il·lusions oferint recursos i serveis de qualitat i promovent un territori inclusiu i compromès. 

VISIÓ

  1. Serem una organització que treballarà pel benestar de les persones, les seves famílies, els professionals i els amics, fomentant l'autogestió i la defensa dels drets i participació. 
  2. Donarem resposta a les necessitats de futur de les persones especialment pel que fa als problemes de salut mental i transtorns de conducta, pluridiscapacitat i envelliment.
  3. Promouren la prestació de serveis oberts a tothom en els àmbits de l'educació i lleure, formació, inserció i treball, habitatge i salut.  
  4. Apostarem per ser una empresa de l'economia social més sostenible, enfortint la nostra activitat empresarial, emprenent nous projectes i aliances, recerca de noves vies de finançament i optimitzant els recursos de l'entitat. 
  5. Volem ser una entitat que generi confiança i que promogui una ciutadania i un territori compromès incentivant el voluntariat i treballant amb xarxa amb entitats, especialment del tercer sector. 
  6. Treballarem per la millora continua i la transformació a través de la innovació - tan social com tecnològica  com de models d'organització - i avaluant l'impacte que generen les nostres accions. 

 

VALORS

  • Compromís social amb les persones i el territori 

Som una entitat que s'estima la seva gent i el seu territori. Per aixo, treballem les actituds que promouen la igualtat d'oportnitats, l'autonomia de les persones i el respecte per la seva intimitat. 

La consciència social ens ha de permetre el desenvolupament d'un territori compromès amb les necessitats socials incentivant la cooperació i implicació de les entitats i la ciutadania per la plena inclusió. 

  • Emprenedoria i Innovació

Som emprenedors i ens plantegem els reptes com a oportunitats per a créixer i per a impulsar nous projectes en benefici de les persones. Som gent de mentalitat oberta i mirem cap al futur. 

  • Responsabilitat

Exercim la nostra tasca amb el màxim rigor i competència vers les persones i l'entitat. Oferim serveis professionals i de qualitat, garantint la seva sostenibilitat. La participació, la transparència i la il·lusió defineixen la nostra manera de fer les coses i garanteix la millora continua. Som una organització que creu en la transformació social i en la possibilitat de construir un món millor.