Treballem conjuntament amb les persones i les seves famílies per a millorar la seva qualitat de vida a partir de diferents àmbits i fomentar també la seva autonomia.

L'Associació Alba compta amb dos Centres Ocupacionals situats a les capitals de l'Urgell i la Segarra, Tàrrega i Cervera respectivament. En ells oferim diferents serveis a les persones que tenen una discapacitat intel·lectual del 65% o més i que han complert la majoria d'edat. D'aquestes persones que atenem algunes no tenen les habilitats necessàries per a poder treballar, ja sigui a l'empresa ordinària o al Centre Especial de Treball i, però d'altres estan fent recerca i formacions per a poder accedir a una feina.

Serveis del Centre Ocupacional:

  • Activitats adaptades a les necessitats i desitjos de les persones: el treball terapèutic, l'esport, la psicomotricitat, l'estimulació multisensorial, el lleure, entre d'altres.
  • Servei de Teràpia Ocupacional: és l'alternativa a la Integració laboral d'aquelles persones que no poden incorporar-se al sistema ordinari de treball, ni a un Centre Especial de Treball.
  • Servei Ocupacional d'Inserció: ofereix aprenentatges per les persones amb discapacitat que en un futur pròxim poden obtenir un lloc de treball.

Equip de professionals:

Format per educadors, psicòlegs, treballadores socials, pedagogs, dissenyadora, psicomotricista, educador d'activitat física, auxiliar de clínica i la terapeuta ocupacional com a coordinadora.
L'atenció del servei és de 9h a 17h i s'ofereixen altres serveis addicionals com transport, menjador i lleure.


El Taller - Centre Ocupacional a Tàrrega

Es realitzen diverses activitats de caire terapèutic durant la setmana: equinoteràpia, activitat física, piscina, informàtica, relaxació i psicomotricitat, activitats laborals, activitats artístiques, estimulació cognitiva, sensorial i basal, assemblees, activitats de la vida diària.

Algunes d'aquestes activitats es realitzen en espais municipals, com el Centre d'Entitats (Gòtic), la Biblioteca, el Poliesportiu, la piscina coberta, etc.

L' activitat laboral és manipulativa, i ens arriba d'empreses externes que ens demanen la nostra col·laboració oferint-nos feina i uns ingressos que es reinverteixen en el servei.

  • Projecte ARTIS, objectes amb cor i ànima

L'any 2004 vam crear el projecte ARTIS, un projecte artístic on potenciem les habilitats artístiques i creatives de les persones. Tenim una línia d'objectes de regal elaborats a partir de dibuixos pintats a mà per les persones. Estem especialitzats en lots de naixement per a empreses gràcies a la nostra línia de regals nadó i
infantil.

Veure catàleg de productes.


L'Espígol - Centre Ocupacional a Cervera

Es realitzen les activitats terapèutiques i d’ajust personal i social, com piscina, activitat física, jardineria, artístic, psicomotricitat, taller de cuina, estimulació cognitiva, informàtica i diferents accions de voluntariat enfocades a la comunitat.

Destaquem també alguns projectes que duem a terme i que han esdevingut prioritaris del nostres serveis:

  • UN PAS MÉS: Juntament amb l'àrea d'habitatges es porta a terme un projecte de tallers de vida independent, en un pis de Cervera, on es realitzen tallers i aprenentatges bàsics per fomentar l'autonomia a la pròpia llar.
  • BOTIGA ESPÍGOL: Es realitzen experiències laborals a la botiga situada a la Casa Dalmases, al carrer Major de Cervera, on venem productes de l'Associació Alba i altres productes del territori.
  • SOM VOLUNTARIS: Es realitzen accions de voluntariat en entitats de Cervera i també per a l’Ajuntament.
  • TEATRE: Amb una voluntària realitzem una activitat setmanal i col·laborem amb l'Escola d'Adults, així com en la Passió de Cervera o la Nit del Teatre Viu de Cervera.
  • ELS AROMES DE L’ESPÍGOL: Realitzem el manipulat de sabons naturals fets a mà i fem sals de bany i bosses d’espígol per a vendre a les nostres botigues.
  • BLOG de L’ESPÍGOL: L’eina del blog ens permet donar-nos a conèixer a l’exterior i també tenir a les famílies  informades de totes les activitats que fan els seus fills/es. http://lespigol.blogspot.com