Recomanacions d'activitat física per adults.

Fer un mínim de 30 minuts d’activitat física moderada cinc dies a la setmana o la suma d’aquests 150 minuts distribuïts durant la setmana. 
  • També es pot optar per 75 minuts d’activitat física vigorosa distribuïts durant tota la setmana (per exemple, 15 minuts diaris). 
  • Una altra alternativa és la combinació d’activitat física moderada i vigorosa.

A més, es recomana fer activitats per enfortir els músculs dos dies a la setmana; per exemple fer peses, treballar amb bandes elàstiques o fer exercicis que utilitzin el cos per fer resistència (flexió de cames, flexions), i realitzar activitats a casa, com treballar a l’hort, o en algun centre, espai públic o gimnàs, com el ioga, l’aiguagim o altres. 
Els beneficis per a la salut s’incrementen si es fan 5 hores (300 minuts) a la setmana d’activitat física moderada, o 2 hores i 30 minuts a la setmana d’activitat física vigorosa, o una combinació equivalent de totes dues. 
És preferible repartir l’activitat durant la setmana; fins i tot, es pot distribuir al llarg del dia a dia mentre s’estigui fent un esforç d’intensitat moderada o vigorosa durant 10 minuts cada vegada. 
Cada persona ha de fer l’activitat física que més li agradi i s’adapti a les seves condicions.