Amb l'objectiu de treballar cap a una Organització Centrada en la Persona, a banda dels serveis que oferim com a associació - determinats per l'administració - hem començat a treballar d'una forma més transversal, per àrees.

Hem realitzat un procés participatiu entre tots els equips i famílies per impulsar un canvi en la forma d'entendre i atendre a les persones (Planificació Centrada en la Persona). Per tenir èxit en aquest procés estem treballant des de fa temps en un canvi més profund que afecta a tota l'organització. 

Amb la implantació de la Planificació Centrada en la Persona a tota l'organització hem començat a treballar per àrees i projectes transversals i hem creat la figura del facilitador, un professional que acompanya i facilita les eines a les persones amb discapacitat perquè puguin assolir els seus somnis i objectius.

La voluntat d'aquesta nova metodologia i organització és poder oferir a les persones un pla d'atenció individualitzat en sintonia amb les seves necessitats i acompanyar-los per tal d'aconseguir-los. Les àrees que formen part de l'Organització Centrada en la Persona són:                                                              

L'Àrea de Treball comprèn el Centre Especial de Treball (CET) amb els serveis de l'obrador El Rosal, neteja, bugaderia, jardineria i manipulats.

Aquests serveis estan dirigits tan a empreses com a particulars.  

Consulta tots els serveis fent click aquí.

L'Àrea Alimentària compren la Cuina de col·lectivitats, el Restaurant el Cat i càterings. Treballem amb una cuina central que prepara menjar dels menjadors escolars, càtering i del restuarant El Gat i llars d'Alba. 

Comptem amb l'assessoria d'una empresa experta que ens ajuda a estandaritzar processos, nous menús i minimitzar incidències. 

A més, potenciem el lloguer dels espais d'Alba per càterings i celebracions. 

L'Àrea de Lleure de ofereix un model de lleure basat en la inclusió, la comunitat i la participació.

Oferim extraescolars i tallers, casalets, lleure inclusiu, activitats a la Casa de Colònies de la Vall de BoíClub Alba i Club Social Airecel

 

 

A l'Àrea d'Habitatge hi ha tot el parc d'habitatges d'Alba: llar Alba, llar Aleix i la nova llar residència de Sant Martí.

A més, oferim un programa de Suport a la Llar (PSALL) i el Servei d'Atenció Domiciliària tan privat com públic.

L'Àrea Educativa Terapèutica compren el Centre de Desenvolupament Intantil i Atenció Precoç (CDIAP), l'Escola Alba, el Centre Ocupacional Alba, i el Centre Ocupacional Espígol.

Aquesta nova àrea millorarà la coordinació entre els serveis i el seguiment de les persones gràcies a la nova organització Centrada en la Persona. 

L'Àrea de formació i inserció, sota el nom d'Enfoc, desenenvolupa serveis com a Punt Formador Incorpora, el Programa Incorpora, formació interna i externa

També inclou el Centre de Recursos Europeus, voluntariat i el servei de Prelaboral.

 

L'Àrea de Salut realitzarà seguiments i programes de salut a les persones de l'entitat.

Aquesta nova àrea coordinarà totes aquelles accions que ja s'estaven realitzant a Alba referent a la salut de les persones. 

 

Gràcies a l'Organització Centrada en la Persona, l'Àrea de Persones i Famílies capacita a les persones per la defensa dels seus drets i la participació en els òrgans de l'entitat. 

També treballem amb les famílies i apostem per implementar l'ètica i els drets de les persones. 

Realitzem projectes de persones i famílies i també de participació, formació i inclusió.