DESCOBREIX LES HISTÒRIES QUE AMAGUEN ELS NOSTRES LOTS 

El Lluís i els arrugats

Les galetes més famoses de l'obrador El Rosal són els arrugats i al darrera s'hi amaga una història entranyable. Quan el Lluís intentava fer neules li sortien sempre arrugades i les anava amuntegant en safates.
Aquelles galetes arrugades, teòricament imperfectes, agradaven molt a la gent de l'obrador que sovint se les menjava. Fins que un dia, la responsable va pensar que si agradaven tant potser es podrien vendre a la botiga i fins i tot afegint-hi una boníssima cobertura de xocolata per sobre podrien ser encara més bones.

Així va ser com d'un petit fracàs d'en Lluís en va sorgir un gran èxit: l'arrugat, una galeta que actualment és el 70% de la producció de l'obrador El Rosal. 

L'Alfons i el Blanc de Serè

Amb només 16 anys arribava l’Alfons a L’Olivera dels principis, aquella en què tot estava per fer, L’Olivera de les utopies. Haurien de passar encara 10 anys per començar aquella aventura col·lectiva de fer vi a Vallbona de les Monges però finalment arribava la primera verema, l’any 1989. La primera de L’Olivera i també la primera de l’Alfons, d’on en sortia el primer vi: el Blanc de Serè.

Ara, aquest vi fa 30 anys i l’Alfons fa 30 veremes i segueix sumant-ne. Aquella llavor, fràgil i feble dels inicis, és ara d’una força invencible que posa de manifest el potencial personal i col·lectiu de la persona humana.

La Susanna, l'Helena i la xocolata

La Susanna de Cervera i l'Helena de Guissona treballen a Casa Dalmases fent xocolata. Cada dia, barregen la pasta de cacau amb una mantega per fer la base de la xocolata. En funció del tipus de xocolata a realitzar, també hi afegeixen sucre morè que molturen, avellanes, taronja confitada, menta, espècies, sal, pebre, cacauets, ametlles, etc. Molts ingredients que serveixen per tenir especialitats de xocolata que, posteriorment, envoliquen i encapsalen.

La Susanna i l'Helena treballen perquè els agrada. Són útils i les feliciten per ser-ho. Aprenen, riuen, s'ajuden entre elles. Estan concentrades a la feina, tot i que també s'enfaden, però aviat se'ls passa perquè són bones amigues. El seu dia a dia a Casa Dalmases els ajuda a millorar i a estar més alegres.

L'Iris, l'Alex i el panettone

La història d'amor, superació i transgressió de l'Iris i Aleix, neix i creix, en mig de la història de la Fundació Crisálida. La història del forn de pa de Crisálida creix al compàs marcat pel nostre panettone. Aquest pa dolç, herència llombarda, fill del pa, germà de les coques i amant de la mousse, ens ha obert les portes a l'excel·lència i les finestres a la subtilesa.

La farina, la mel, la mantega, les panses i el moscatell barrejades adequadament i repetint fins a tres vegades el misteri de la fermentació al llarg de tot un dia, tot ballant la dansa del foc durant dues hores, engendren al protagonista del nostre advent, el panettone de Crisálida. Aquest "pas de quatre" del nostre particular "llac dels cignes" amb la coreografia d'Iris, Aleix, Crisálida i el seu panettone, conviden a l'esperança i dilueixen la intolerància.

El Josep i el Muuu Beee

Tots els nostres formatges tenen una bonica història en comú, les nostres etiquetes. I és que darrere de cada etiqueta s'amaguen les empremtes dactilars dels nostres usuaris de la Fundació MAP, que ens transmeten que no hi ha cap persona igual, que cadascú és únic i diferent.

Però se'ns dubte, el nostre eslògan és el que amaga la història més emotiva. En Josep Maria Suarez, una persona atesa de la Fundació amb paràlisis cerebral ens va regalar el cor de l'eslògan de la formatgeria Muu Bee, "és Ripollès, és bona llet".

IMPACTE SOCIAL 
 
25 persones
amb capacitats diverses participen del muntatge dels lots i generem 6 nous llocs de treball per la campanya de Nadal. 


El 66% de la facturació anual
de l’obrador prové de la campanya de Nadal.


10 voluntaris ajuden durant la campanya de Nadal.


Generem beneficis per a 12 empreses d’economia social i productors artesans del territori amb la compra dels seus productes.
 

Ha arribat el moment que junts contribuïm a sembrar oportunitats i a escampar les llavors de la il·lusió!

Aquest any a través d’aquests lots de Nadal gaudiràs d’uns productes increïbles elaborats amb amor, passió i respecte per la feina ben feta i per les persones.
Cadascun dels productes que hi trobaràs són el fruit d'un projecte que s'ha regat a consciència.
D’una llavor que es va plantar amb la voluntat de canviar el món i que aposta pel territori, per una elaboració artesana i de qualitat.
A més, molts d’aquests projectes generen un impacte social donant feina a persones vulnerables, amb discapacitat o risc d'exclusió.  


 
Ajuda'ns a difondre aquestes històries de vida. Comparteix-les!


#darreredecadalot