Des de l’any 2012 l’Associació Alba ha treballat en marcs estratègics enfocats a situar la persona en el centre de la nostra entitat i hem redefinit la nostra forma de treballar basada en les seves necessitats.

“Alba 2020, tots som motor de canvi” és el lema escollit per al nou marc i amb el que volem contribuir amb la nostra tasca a transformar la realitat que ens envolta. Estem en un moment en què el canvi de paradigma passa per entendre que les dificultat no tenen res a veure amb les persones sinó amb els entorns. Per això, el que ens toca com a entitat és activar un tipus d’organització d’agents i recursos per tal de transformar les dificultat en oportunitats cap un procés de vida independent on les persones amb capacitats diferents participin i siguin autogestores de les seves vides i tinguin garantits tots els seu drets com a ciutadans amb la seva completa inclusió a la comunitat.

Els cinc eixos que es desenvoluparan d’ara fins al 2020 són:

  1. Vetllar pel benestar de les persones i capacitat-les perquè facin realitat els seus somnis i desitjos.
  2. Establir col·laboracions i aliances compartint el coneixement i treballant en xarxa per un territori més compromès.
  3. Apostat per la innovació al servei de les persones, amb mentalitat emprenedora i buscant la millora i eficiència en els nostres serveis.
  4. Promoure l’economia social amb la prestació de serveis oberts a la ciutadania i gestionant els nostres recursos per generar un millor impacte social.
  5. Esdevenint una entitat socialment responsable que incorpori la reflexió en la ètica en la seva tasca diària; preocupada per l’impacte mediambiental i apostant per la participació i en la transparència.
 

Descarrega't el llibret del Marc Estratègic en PDF