BIOGRAFIA MOSSEN JOSEP, UNA VIDA DE SERVEI

Mossèn Josep Garriga i Sampons va morir el passat 20 de juny de 2016 a l'edat de 88 anys. Originari de Bergús (Cardona), va entrar al seminari de Solsona als 11 anys, volia ser capellà i ho va ser durant 70 anys, 45 com a sacerdot a Tàrrega i a partir del 2012 com a rector de la Parròquia del Talladell.

L’any 1975 va ser quan, amb l’ajuda i el recolzament de diferents famílies i treballadors de l’àmbit social, va crear l'Associació Alba, en aquell moment anomenada Associació Pro-Subnormals de Tàrrega i Comarca. Començant, concretament, creant una escola per a persones amb discapacitat.


(fragment del vídeo testimonial del 40è aniversari de l'Associació Alba on apareix Mn Garriga i  s'explica l'inici de l'escola)

Des d’aleshores mossèn Garriga va estar participant del projecte d’Alba, liderant-lo al capdavant amb valentia durant molts anys, buscant finançament, aliances i col·laboracions, i tirant endavant nous serveis que poguessin donar resposta a les noves necessitats de les persones i les famílies. Gràcies al seu treball i dedicació es van crear serveis d’habitatge, un centre ocupacional i el Centre Especial de Treball per generar ocupació per a persones amb especials dificultats. Fins als seus últims dies, mossèn Josep Garriga va continuar formant part de la junta, coma membre honorífic, participant activament de les reunions i decisions de l’entitat.

A Tàrrega se’l recordarà per la seva tasca al servei dels més desafavorits,  ja que, a banda de l'Associació Alba, també va  fundar  i col·laborar en diverses entitats dedicades a persones amb risc d’exclusió social fins al punt que l’any 2001 fou nomenat fill adoptiu de la ciutat. Per tot això, l'any 2006 diverses entitats van organitzar-li un acte en homenatge a l'Ateneu de Tàrrega i van recollir la seva biografia en un vídeo anomenat  "Una vida de servei".


(vídeo complert  "Una vida de servei", biografia de Mossèn Josep Garriga fet per les entitats de Târrega)