RUTINES DEL DIA A DIAFamílies, us compartim una sèrie de recomanacions bàsiques per a tenir en compte aquestes dies de confinament per als vostres familiars. Tenint en compte les capacitats de cadascú i les diferències individuals, us plantegem el següent:
 

Albert Esteban, psicòleg del Grup Alba

1. Mantenir una rutina diària. 
Llevar-se cada dia a la mateixa hora. Vestir-se (no anar tot el dia en pijama) i fer la higiene diària. Com també ajudar en les tasques de la Llar.

 


2. Mantenir una bona alimentació.
Menjar de forma saludable i equilibrada i hidratar-se sovint, bevent aigua i infusions. Fer els àpats sempre a la mateixa hora. 


3. Realitzar exercici físic diari. Cada dia, a la mateixa hora, reservar una estona per fer estiraments, pujar i baixar escales, caminar pel jardí o pel passadís de casa o realitzar una rutina d'exercicis. Nosaltres te'n proposem alguns que podeu veure aquí


4. Reduir el consum de televisió. Mantenir-se informat és bo, però no passar tot el dia mirant les notícies. 


5. Fer activitats d'estimulació cognitiva. Pintar mandales, fer sudokus, sopes de lletres, escriure, llegir o qualsevol altra activitats per exercitar la ment. Us en proposem algunes aquí.


6. Quedar-se a casa i no sortir si no és del tot indispensable. Si heu de sortir, feu-ho només per llocs on no hi hagi ningú i eviteu el contacte amb altres persones. #joemquedoacasa 

Altres recursos per mantenir una bona rutina:

Minimitzem contagis - Com rentar-se les mans correctament 


Dents netes - Consells per mantenir una bona higiene bucodental


Menjar equilibrat - El mètode del plat


Hàbits alimentaris - Document Dincat alimentació
Hidratar-se és important - Com fer-ho?