Club esportiu format per persones amb discapacitat de les comarques de l’Urgell i la Segarra, majoritàriament usuàries de l’Associació Alba, amb l’objectiu principal de millorar l’estat físic, la salut, l’autonomia i l’autoestima. En formen part totes aquelles persones que realitzen algun tipus d’entrenament o participen en competicions esportives.

  • Participem en campionats territorials, de Catalunya, Nacionals i Europeus i cada dos anys prenem part als Special Olympics. Estem federats a l'ACELL, la Federació Catalana d'Esports per a Disminuïts psíquics.
  • Entrenem durant la setmana a diferents instal·lacions de la població, ja sigui a la piscina municipal de Tàrrega, la nostra pista esportiva, al pavelló esportiu de la població o al camp de futbol.
  • Les disciplines esportives en les que participem habitualment són: ciclisme, bàsquet, futbol sala, tennis taula, bàdminton, llançament de pes i natació.

El Club Ciclista Alba, un club pioner a l'Estat Espanyol.

El Club Ciclista Alba va néixer l'any 2005 amb l'objectiu de fomentar la pràctica esportiva de persones amb un gran esperit de superació. Es va començar realitzant rutes i petits recorreguts per la comarca, però els mateixos ciclistes tenien ganes de sortir a l'estranger i descobrir noves rutes.

Ells mateixos són els que fan les propostes de possibles rutes de llarga durada que normalment es realitzen en època de bon temps. Tant és així que en 10 anys s'han realitzat rutes per Holanda, França i per España. Fins al moment hem realitzat les següents rutes: el Camino de Santiago (Maig 2006), La Via Augusta (Juny 2007), El Canal du Midi (juny 2008) i la Ruta del Quixot (Maig 2009). El projecte pel 2010 va ser la Via de la Plata (Maig 2010), les vies verdes de Girona, la ruta dels Bandolers d'Andalusia, etc.

Amb els anys el projecte del ciclisme s'ha anat fent gran i a banda dels 15 ciclistes que realitzen les rutes de llarga distància, també s'han creat grups de diferents nivells en funció de les capacitats dels participants. Des de les persones que van amb tricicle, les persones que han après ara d'adults a anar en bicicleta i tots ells setmanalment realitzen entrenaments esportius per la població.

Comptem amb 4 tricicles que en fan ús persones amb més dificultats i diferent bicicletes que ens han cedit voluntàriament amics i voluntaris.

A banda de la vessant esportiva també hi ha un component cultural en el projecte. Descobrir la riquesa cultural dels indrets on es va, paisatgística, humana  i tota una vessant terapèutica de treball dels hàbits saludables i l'autonomia que es realitza amb les persones participants. Si bé el ciclisme és un esport individual, nosaltres el treballem a nivell de grup. De manera que se sentin que formen part d'un equip, un col·lectiu amb unes mateixes inquietuds i que hi hagi cooperació i companyia entre ells.