Des de l'Escola Alba s'ofereix com a activitat complementària en horari lectiu la teràpia assistida amb cavalls perquè és molt beneficiosa per als infants i joves amb discapacitat. El cavall és un bon coterapueta perquè la seva sensibilitat, percepció i equilibri ajuden a l'infant a establir un vincle i treballar amb confiança per reforçar diferents habilitats.

L'any passat, després de mesos de confinament per la Covid-19, poder recuperar aquesta activitat a l'aire lliure i en contacte amb la natura va ser un regal per als alumnes que hi poden participar.

Com que es tracta d'una activitat força costosa i malgrat que des de l'AMPA s'hi destinen uns diners per poder abaratir les despeses que suposa per a les famílies, gairebé la meitat dels infants i joves no en poden gaudir. Per això, volem aconseguir beques perquè en aquest curs escolar cap alumne/a es quedi fora!

 

Amb 25 € col·labores amb 1 sessió de 2 hores per a un/a alumne/a.


 


L’equinoteràpia és una activitat que agrada molt als infants i joves de l'Escola Alba. Es tracta d'una teràpia molt beneficiosa i completa perquè permet treballar tant a nivell físic com a emocional i social, de manera que contribueix a la millora del seu desenvolupament a global.

Per exemple, per a la Clàudia, alumna que va en cadira de rodes, muntar a cavall li ajuda a moure els músculs d'una manera semblant a com ho faria si caminés. Per al Noel, estar damunt del cavall el fa sentir lliure, en pau i amb confiança amb si mateix.

A nivell global, l'equinoteràpia permet treballar:

  • L'estimulació a nivell sensorial, psíquic i sobretot emocional.
  • La motricitat i la psicomotricitat, com ara el control postural.
  • La vinculació des del respecte, l’empatia, la confiança i l'afecte.
  • La regulació de la conducta, la reducció de l'estrès i la relaxació.

 

Ajuda'ns a fer-ho possible! Fes un donatiu perquè un/a alumne/a pugui fer una sessió d'equinoteràpia.