Per als infants i joves amb discapacitat muntar a cavall no és només un moment de diversió o la pràctica d'un esport. Es tracta d'una teràpia molt beneficiosa per al seu desenvolupament, ja que el cavall els permet establir un vincle emocional i treballar amb confiança el reforç de diferents habilitats.

Per això, des de l'Escola Alba oferim l'equinoteràpia com a activitat complementària dins l'horari lectiu. L'any passat, després de mesos de confinament per la Covid-19, poder recuperar aquesta activitat a l'aire lliure i en contacte amb la natura va ser un regal per a l'alumnat.

El problema és que és una activitat força costosa i gairebé la meitat dels infants i joves no hi poden accedir malgrat que l'AMPA en subvenciona una part. Per això, volem aconseguir beques perquè en aquest curs escolar cap alumne/a es quedi fora!

 

Amb 25 € col·labores amb 1 sessió de 2 hores per a un/a alumne/a.


 


L’equinoteràpia és una activitat molt completa perquè permet treballar tant a nivell físic com emocional i social, de manera que contribueix a la millora del seu desenvolupament global.

Per exemple, per a la Sabril, que va en cadira de rodes, muntar a cavall li ajuda a moure els músculs d'una manera semblant a com ho faria si caminés. Per al Noel, estar damunt del cavall el fa sentir lliure, en pau i amb confiança amb si mateix.

A nivell global, l'equinoteràpia permet treballar:

  • L'estimulació a nivell sensorial, psíquic i sobretot emocional.
  • La motricitat i la psicomotricitat, com ara el control postural.
  • La vinculació des del respecte, l’empatia, la confiança i l'afecte.
  • La regulació de la conducta, la reducció de l'estrès i la relaxació.

 

Ajuda'ns a fer-ho possible! Fes un donatiu perquè un/a alumne/a pugui fer equinoteràpia.