El treball amb les empreses ens permet multiplicar les oportunitats per a les persones i construir una societat més inclusiva i compromesa. Des del Grup Alba oferim diferents tipus de col·laboració perquè les empreses puguin exercir la seva responsabilitat en l'àmbit social i s'involucrin en els nostres projectes. Descarrega't aquí el dossier.

Aquestes col·laboracions poden anar acompanyades de visites a l'entitat o als projectes, així com de la participació en jornades de voluntariat corporatiu, i es poden comunicar a nivell extern per difondre el compromís adquirit per l'empresa. Si vols col·laborar amb Alba, contacta amb nosaltres.

Formes de col·laboració:  


Forma part de la Xarxa d'Empreses Sòcies 


El suport continuat de les empreses ens permet respondre a les necessitats i demandes de les persones ateses, contribuir a la sostenibilitat o a la millora dels nostres recursos i projectes, i impulsar-ne de nous.

L'empresa rep un segell que acredita el seu compromís amb l'entitat i una memòria anual on s'informa de l'impacte social generat gràcies a totes les aportacions fetes a la Xarxa, és a dir, en quins projectes o recursos s'ha invertit, quantes persones s'han beneficiat i quin ressò mediàtic ha tingut la seva col·laboració.

MÉS INFORMACIÓ        FES-TE EMPRESA SÒCIA        

Ja s'ha unit a la Xarxa d'Empreses Sòcies: Ondara Logística, Laumont, Borges, Plusfresc, Rotecna, VisLuminis, Comercial Sans, Ofi-Escolar Estel, Foment Tàrrega, Vilardosa, Asbert, Servinet, Coesma Expenedores i Copiral.

Ajuda'ns a finançar un projecte

Es poden fer donatius a l'entitat o a projectes concrets de manera puntual per fer possible l'adquisició de nous reursos que ens permetin millorar l'atenció i el benestar de les persones ateses.

Actualment, els projectes per als quals necessitem donatius són:

FES UN DONATIU    GUIA DE PROJECTES  


Compra serveis o productes amb valor social

Pots contractar els nostres serveis (jardineria, neteja, bugaderia, restauració, manipulats, lleure i projectes educatius) o comprar els nostres productes (per exemple, lots de Nadal elaborats amb productes gastronòmics de qualitat i amb impacte social, o detalls d'empresa personalitzats) que generen oportunitats laborals per a persones amb discapacitat i altres persones vulnerables. 

CATÀLEG SERVEIS I PRODUCTES


Dona productes o temps

Les empreses poden destinar hores dels seus treballadors/es per oferir-nos un servei sense cost o fer donatius en espècie que suposen un estalvi que ens permet invertir en altres recursos per al benestar de les persones.

 • Voluntariat corporatiu: professionals que ens aporten el seu coneixement i temps de manera voluntària.
 • Donació en espècie: cessió o donació de productes o béns.

Implica el teu equip

La teva empresa té l'oportunitat d'involucrar-se en un projecte que millora la vida de les persones. La implicació de la direcció i els seus treballadors/es en una mateixa iniciativa permet establir un objectiu comú, reforçar el sistema de pertinença, i motivar i cohesionar l'equip.

 • Donatiu compartit - matching gift: els treballadors/es realitzen donatius a favor d'un projecte i l'empresa col·labora doblant la quantitat recaptada per la plantilla.
 • Iniciativa solidària: converteix una festa o un esdeveniment en un acte solidari per recaptar fons per Alba.
 • Teaming: l'empresa pot impulsar que els seus treballadors/es donin 1 € de la nòmina mensual a la millora de les activitats terapèutiques.

Patrocina un esdeveniment

Es poden patrocinar esdeveniments que l'entitat organitza per a la promoció d'un territori més inclusiu, la sensibilització de la ciutadania o la consecució de fons. Actualment es pot patrocinar:

 • Festival Sardines i Marinada: esdeveniment gastromusical que es celebrra al juliol amb una afluència de 1.000 persones aprox. 
 • Jornada Empresarial de Ponent: se celebra anualment per promocionar la RSE entre les empreses del territori. 
 • Llavors de Futur: jornada educativa per promocionar l'emprenedoria social entre els i les joves.
   

Per què col·laborar?

 • Perquè l’empresa és un motor de canvi social i amb el vostre suport podrem arribar molt més lluny en la inclusió i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.
 • Perquè la integració social de les persones amb discapacitat beneficia tota la societat.
 • Perquè col·laborar amb Alba és una manera d'exercir la responsabilitat social.

Avantatges de la col·laboració

 • Exercici de la responsabilitat social: la col·laboració de l'empresa facilita la inclusió i promou el benestar de les persones amb discapacitat i altres col·lectius vulnerables, així com la seva integració sociolaboral que beneficia a tota la societat. 
 • Reconeixement social: es visibilitza la col·laboració amb la difusió a través de canals interns i externs del Grup Alba, i la presència del logotip de l'empresa al web de l'entitat o en el material del projecte finançat.  
 • Deducció del donatiu: les empreses poden deduir-se fins el 35% o 40% del donatiu en la quota íntegra de l'Impost de Societats, amb un límit del 10% de la base imposable. 
 • Mesura alternativa al compliment de la LISMI: es pot compensar amb una donació o la compra de productes i serveis del Centroe Especial de Treball en cas que la empresa no pugui contractar persones amb discapacitat o no es compleixi amb la quota de reserva. 
 • Transparència:  visita guiada en les instala·lacions del Grup Alba o del projecte finançat per conèixer de primera mà en què s'està col·laborant, i elaboració d'un dossier de retorn de l'impacte de la seva col·laboració.