La col·laboració de les empreses ens permet impulsar nous recursos i projectes,  multiplicar les oportunitats per a les persones i construir una societat més inclusiva i compromesa. 

Juntes podem arribar molt més lluny en la inclusió i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i altres col·lectius vulnerables.


Si vols exercir la teva responsabilitat social amb Alba posa't en contacte amb l'Eva Fabregat (efabregat@aalba.cat) i t'explicarem els diferents tipus de col·laboracions i els projectes socials que estem duent per contribuir de manera conjunta a la consecució dels ODS.


Aliances que sumen 

Construïm aliances duradores amb la Xarxa d'Empreses Sòcies amb les que compartim valors i el compromís social de treballar per a la igualtat d'oportunitats i la inclusió de les persones amb discapacitat i altres col·lectius vulnerables en una relació basada en els principis d'equitat, transparència i benefici mutu.

La col·laboració anual de les empreses sòcies ens permet donar continuitat als nostres projectes, impulsar noves iniciatives i donar resposta a nous reptes socials amb l'objectiu de millorar l'autonomia i el benestar de les persones.


Les empreses sòcies reben un segell identificatiu i una memòria anual on s'informa de l'impacte social generat (quins projectes o iniciatives han contribuït a fer possible i quantes persones s'han beneficiat).

Per a més informació, fes clic aquí.

Ajuda'ns a finançar un projecte

Es poden fer donatius a l'entitat de manera puntual o a projectes concrets, que s'adequin a l'estratègia de RSC de l'empresa o al seu propòsit, de manera que ens permetin adquirir nous recursos, millorar els suports que oferim o finançar activitats que contribueixen al benestar i desenvolupament de les persones ateses. 

Podeu venir a conèixer el projecte i us mantindrem informats dels seus avenços per tal que us sentiu part del que heu fet possible.


Alguns dels projectes per als quals necessitem donatius es poden consultar aquí, però n'hi ha d'altres que també necessiten fons.


Genera impacte social en la teva cadena de valor

Pots contractar els nostres serveis (jardineria, neteja, bugaderia, restauració, manipulats, lleure i projectes educatius) o comprar els nostres productes (les galetes de l'obrador El Rosallots de Nadal elaborats amb productes gastronòmics de qualitat i amb impacte social, o detalls d'empresa personalitzats) que generen oportunitats laborals per a persones amb discapacitat i altres persones vulnerables. 


Projectes de valor compartit

També podem emprendre junts un projecte de valor compartit que ideem de manera conjunta per promoure la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat i altres col·lectius vulnerables. Estem oberts a propostes noves i a treballar en equip per generar projectes amb impacte social.

Pots veure un exemple de campanya "Quan sumem talent, multipliquem les oportunitats" i producte "cubanitos de xocolata amb tòfona" creat conjuntament amb l'empresa Laumont.


Teambuilding: implica el teu equip

Oferim diferents experiències per fomentar i compartir valors com el respecte a la diversitat, la superació, la cooperació o la creativitat, i reforçar el sentiment de pertinença, motivar i cohesionar l'equip.

Dissenyem activitats a mida, podeu triar entre activitats artístiques, esportives, lúdiques..., com ara realitzar un taller de fusteria, d'horticultura, de galetes amb El Rosal, fer esports adaptats o relaitzar un mural col·laboratiu.

Ens adaptem a les necessitats de l'empresa per organitzar una jornada on aprendre conjuntament, compartir i descobrir realitats diferents mentre passem una bona estona. 

Si ho voleu també podem fer un seguiment audiovisual de la jornada i oferim servei de coffe break o dinar al nostre restaurant El Gat.


Patrocina un esdeveniment o una activitat

Es poden patrocinar esdeveniments que l'entitat organitza per a la promoció d'un territori més inclusiu i la sensibilització de la ciutadania, així com activitats esportives.

 • Festival Sardines i Marinada: esdeveniment gastromusical que es celebra al juliol als jardins de l'entitat amb una afluència de 1.000 persones aprox. 

 • Club Esportiu Alba: es pot patrocinar una activitat, per exemple els Special Olympics, o un equip segons la disciplina esportiva (futbol, bàsquet, ciclisme, natació, etc.).

Dona productes o temps

Les empreses poden destinar hores dels seus treballadors/es per oferir-nos un servei sense cost o fer donatius en espècie que suposen un estalvi que ens permet invertir en altres recursos per al benestar de les persones.

 • Voluntariat corporatiu: professionals que ens aporten el seu coneixement i temps de manera voluntària.

 • Donació en espècie: cessió o donació de productes o béns.

Per què col·laborar?

 • Perquè l’empresa és un motor de canvi social i amb el vostre suport podrem arribar molt més lluny en la inclusió i la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat.
 • Perquè la integració social de les persones amb discapacitat beneficia tota la societat.
 • Perquè col·laborar amb Alba és una manera d'exercir la responsabilitat social.

Avantatges de la col·laboració

 • Exercici de la responsabilitat social: la col·laboració de l'empresa facilita la inclusió i promou el benestar de les persones amb discapacitat i altres col·lectius vulnerables, així com la seva integració sociolaboral que beneficia a tota la societat. 
 • Reconeixement social: es visibilitza la col·laboració amb la difusió a través de canals interns i externs del Grup Alba, i la presència del logotip de l'empresa al web de l'entitat o en el material del projecte finançat.  
 • Deducció del donatiu: les empreses poden deduir-se fins el 35% o 40% del donatiu en la quota íntegra de l'Impost de Societats, amb un límit del 10% de la base imposable. 
 • Mesura alternativa al compliment de la LISMI: es pot compensar amb una donació o la compra de productes i serveis del Centroe Especial de Treball en cas que la empresa no pugui contractar persones amb discapacitat o no es compleixi amb la quota de reserva. 
 • Transparència:  visita guiada en les instala·lacions del Grup Alba o del projecte finançat per conèixer de primera mà en què s'està col·laborant, i elaboració d'un dossier de retorn de l'impacte de la seva col·laboració.