Oferim serveis a persones amb necessitats especials del territori, donem suport a les seves famílies i generem oportunitats gràcies al treball en xarxa amb administracions i entitats socials.

L’any 2006 l’Associació Alba, amb l’ajut de la Paeria de Cervera, impulsa el Centre Ocupacional Espígol per donar suport a persones amb necessitats especials de la comarca de la Segarra amb l’objectiu de millorar la seva qualitat de vida i l’autonomia personal.

Actualment hem ampliat la nostra acció a la comarca de Cervera, millorant els serveis i generant noves oportunitats per les  nostres persones. Realitzem tot tipus d'activitats com les teràpies d'equinoteràpia i caninoteràpia, música, activitats esportives, d'estimulació cognitiva, tallers amb el Centre Ocupacional de l'Associació Alba, i activitats de lleure inclusiu obert a la ciutadania.

A Espígol, Serveis a la Segarra, col·laborem i treballem en xarxa amb administracions i entitats socials que contribueixen al desenvolupament personal i a la inclusió social de les persones d’Espígol. Això ho aconseguim gràcies a projectes inclusius i a les diverses activitats de sensibilització i de voluntariat tan europeu com del territori.