JORNADA LLAVORS DE FUTUR D’EMPRENEDORIA SOCIAL JOVE


 

QUÈ ÉS?

La Jornada Llavors de Futur d’Emprenedoria Social Jove fomenta que els joves proposin idees amb un impacte positiu en la comunitat. Es tracta d’inspirar als joves a aportar solucions que poden canviar i millorar el seu entorn, a partir del coneixement d’altres experiències de joves que també han portat a terme idees transformadores.

Tant la jornada com el concurs d’idees Llavors de Futur, volen ser un recurs complementari a l’assignatura d’emprenedoria i al projecte de recerca.

 

OBJECTIUS:

  • Promoure l’esperit emprenedor i afavorir l’adquisició de les capacitats, els valors i les habilitats que comporta l’emprenedoria.

  • Afavorir la cocreació, la creativitat, la curiositat, la iniciativa, la responsabilitat i el treball en equip.

  • Fomentar una actitud activa de transformació de les idees en projectes de futur.

  • Potenciar un pensament positiu, constructiu i d’implicació amb allò que succeeix en el seu entorn per dinamitzar el territori i transformar-lo.

  • Difondre models socials alternatius per treballar conceptes com l’emprenedoria i l’economia social i/o col·laborativa.

  • Donar continuïtat a l’esperit i els valors de Mossèn Josep Garriga.

 

EXPERIÈNCIES INSPIRADORES

Polseres Candela

La Candela, la Mariona i la Daniela són les creadores d’unes polseres de color, elaborades pels infants de la planta d’oncohematologia de l’Hospital Sant Joan de Déu. Les seves polseres han aconseguit recaptar 1 milió d’euros per a la investigació del càncer infantil.

+Informació.

El rei del tomàquet rosat

El Javier és un jove de 15 anys que ha convertit un projecte de recerca per a l’escola en una empresa real. El tomàquet rosat ha permès fer realitat el somni de plantar, recuperar i distribuir un producte de qualitat, originari del poble del seu avi i pare a Sesa, Osca.

+Informació.

Timeless

L’Emma creu que la tecnologia pot ajudar a resoldre problemes i fer que el món sigui millor. Timeless és una aplicació creada per ella, amb només 13 anys, per facilitar la comunicació de les persones amb alzheimer com la seva àvia. 

+Informació.

 

Cooperatives d’alumnes

A l’Escola Petit Món Felisa Bastida tenen 20 cooperatives d’alumnes que potencien l’emprenedoria a través de simular la creació d’una empresa cooperativa. La clau és la participació i implicació de l'alumnat en la presa de decisions i la gestió.

+Informació.

A QUI ES DIRIGEIX:

Estudiants de 4t d’ESO i estudiants de Cicles Formatius dels centres educatius de Tàrrega i alumnes amb necessitats educatives especials d’entre 16 i 21 anys d’escoles de la ciutat.

 

QUAN:

La 2ª Jornada Llavors de Futur d’Emprenedoria Social Jove se celebra el divendres 26 d'octubre a les 10h al Teatre Ateneu de TàrregaDescarrega't el programa de Llavors de Futur.

Programa: 

10h. Benvinguda.

10:10h. Experiència 1. Marc Buxaderas, pedagogia sobre la discapacitat amb humor. 

10:25h. Experiència 2. Versembrant, fomentar la consciència crítica dels joves mitjançant l’art urbà i el hip hop.

10:40h. Experiència 3. Testimoni de l’Ousman Umar, el camí cap al dret a la vida.

10:55h. Cooperatives juvenils de serveis del Quebec: emprenedoria real i col·lectiva.

11:00h. Lliurament dels premis 1r Concurs d’Idees Llavors de Futur.

11:10h. Presentació del 2n Concurs d’Idees. 

11:15h. Impro show inspirador a càrrec de la companyia Impro Barcelona.

12:00h. Cloenda.

 

MÉS INFORMACIÓ: 

Tens dubtes? Envia'ns un correu a homenatge@aalba.cat