Tots som motor de canvi 


Si alguna cosa cal destacar d'aquest 2019, és la capacitat de resiliència, de superació, de ganes de ser més petits, més propers, més autòctons i anar cercant les respostes a cada repte i oportunitat de forma més col·laborativa amb l’entorn, administracions, socis, famílies, voluntaris i amb un equip professional implicat, responsable, entusiasta i amb ganes de canviar el món.

Aquest any 2019 teníem un dels anys més difícils econòmicament dels darrers 10-15 anys, on l'augment del 22% del Salari Mínim Interprofessional posava en risc molts llocs de treball. Gràcies al pla de xoc i a l’esforç de tots els gestors i professionals dels serveis s’ha pogut tancar l’exercici en positiu, mantenint els llocs de treball i garantint l’equilibri pressupostari del que estem acostumats.

Quan diem que volem ser petits és que encara que busquem fórmules d'optimitzar els recursos de què disposem amb la marca de Grup Alba, guanyem amb l'autogestió, apoderament dels equips i arrenca un model flexible d'organització que es va adaptant a nous reptes i necessitats amb la constitució aquest any de la Cooperativa Lleure Quàlia, un pas important cap a l' especialització i arribar a ser un referent en el lleure inclusiu i de qualitat als infants i joves.  La creació de l'Empresa Inserció Alba, ens ha de permetre donar una millor resposta a la inserció laboral de col·lectius amb risc d'exclusió i destaquem la consolidació de la Cooperativa Alba Jussà al Pallars.  El Club Alba, aquest 2019 destaca amb un parell de projectes europeus molt interessants i sense oblidar com la Fundació Alba Futur que pren força amb la implicació màxima de les famílies amb aportacions a projectes tan importants com el Pla d'Habitatge i d’accions de crowdfunding on hi ha la implicació de molta gent. Se'ns dubte TOTS SOM MOTOR DE CANVI.
 
Maite Trepat Burgués, directora del Grup Alba.> Et convidem a llegir la Memòria Anual del Grup Alba 2019 en la seva versió digital i ampliada o també et pots > descarregar la memòria d'Alba 2018 en la versió reduïda i en format imprès.
Les fites del 2019 i la seva vinculació amb els ODS:
 

Aliniem el nostre Marc Estratègic i la Responsabilitat Social Organitzativa amb els 17 objectius de Desenvolupament Sostenibles aprovats el 2015 per l’Assemblea General de Nacions Unides. Ens comprometem a treballar en la línia de la implementació de l’Agenda 2030 referida a les tres dimensions del desenvolupament sostenible (econòmica, social i ambiental). Iniciem el 2020, l’últim any per assolir els reptes proposats en el nostre Marc Estratègic Alba 2020, integrant els ODS en la nostra visió estratègica.

Dels 17 ODS n’hi ha 5 que ens els sentim molt propers i que tenen una relació directa amb la nostra missió i amb els eixos del nostre Marc Estratègic.Aquestes són les fites aconseguides al 2019 i la seva vinculació amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible i els eixos del Marc estratègic. Descobreix totes les accions detallades a > www.aalba.cat/ods


Vinculacio de les accions d'Alba amb els ODS:  

 

Objectius aconseguits per les àrees

 
 
 

 
 
 
 
 
Mapa de les àrees i serveis del Grup Alba


 Col·laborem i formem part de :

 • Federació ALLEM
 • Federació DINCAT
 • Federació Salut Mental Catalunya
 • Fundació Tutelar Terres de Lleida
 • Fundació Casa Dalmases
 • Fundació Josep Santacreu
 • Integra Pirineus
 • Taula Salut Mental de l’Urgell i la Segarra i Pallars Jussà
 • Ateneu cooperatiu Ponent Coopera
 • Xarxa d’Economia Social
 • Coop 57
 • Respon.cat
 • Xarxa per l’Ocupació de Tàrrega
 • Xarxa d’Inserció de la Segarra
 • Olivera Cooperativa
 • Associació d’Entitats de Tàrrega
 • Clúster Créixer


Donem les gràcies pel seu suport a :

Tots els Ajuntaments de l’Urgell, la Segarra i el Pallars Jussà, Cal Graells, Fira Tàrrega, Fundació Verge Blanca, Servisimó, Plusfresc, Ondara Logística, Laumont, Caixabank, Decathlon Lleida, Starting Investments, Vis Luminis, Foment Tàrrega i establiments adherits, Marxa dels Castells, la Coral Infantil Nova Cervera, l’Aplec del Cargol, Galàctica, Sr. Postu, La Segarrenca, l'Associació Llum and roll, Sirius Aremi Lleida, Malgrat de Segarra, Fusteria Pere Solà, RB Barcelona, Projecte Incursió Social, Fundació Crisàlida, Consell Esportiu de l'Urgell i a totes les empreses que col·laboren al projecte Tapeja i ens ofereixen pràctiques.