Treballem per oferir uns serveis inclusius que donin resposta a les necessitats de les persones del territori. Alba Jussà ofereix serveis en els àmbits del lleure, la sensibilització, el voluntariat, la inserció laboral i l'habitatge.

Centre ocupacional

És un equipament d'acolliment diürn que ofereix atenció rehabilitadora i habilitadora a persones amb discapacitat intel·lectual en edat laboral. És un espai obert que a la vegada pretén participar amb i en el territori per a promocionar la sensibilització i la integració social.

  • Serveis que s’ofereixen:

    • Servei de Teràpia Ocupacional: és l'alternativa a la Integració laboral d'aquelles persones que no poden incorporar-se al sistema ordinari de treball, ni a un Centre Especial de Treball.

    • Servei Ocupacional d'Inserció: ofereix aprenentatges per les persones amb discapacitat que en un futur pròxim poden obtenir un lloc de treball.

Servei de Lleure Salut Mental

Servei que es constitueix com un recurs d'inclusio social adreçat a persones amb malaltia mental mitjançant activitats de lleure. A través de les activitats de lleure es vol oferir un suport social a les persones per tal de fomentar la participació social i comunitària i per tant l'arrelament i identificació amb el propi entorn, i alhora potenciar nous vincles afectius i ampliar la xarxa relacional de la persoa.

  • Què fem?

- Activitats organitzades i que parteixen de la pròpia estructura del pre-Club: tallers (cuina, videofòrum, caminades...)

- També participem en activitats que es realitzen a la zona, potenciant la participació en la xarxa associativa i l'ús de recursos comunitaris: visites a exposicions, biblioteca, sortides a fires, cinema, festivals, visites a pobles.

- Les activitats es planifiquen i valoren trimestralment entre tots a través de l'Assemblea, on ens basem amb la metodologia participativa en la qual les persones decideixen les activitats que volen fer.

Voluntariat

Potenciem el Voluntariat Europeu amb enviament i acollida de joves europeus que reforcen el paper de les entitats socials i donen suport a les necessitats del territori.

Inserció laboral

Busquem activitats empresarials d'economia social per generar ocupació. Actualment estem realitzant el treball de rentat de cotxes per a empreses i particulars, i també neteja de locals. Per a més informació podeu contactar amb nosaltres.

Habitatge

Donem continuïtat al Programa de Suport de l’Autonomia a la pròpia Llar (PSALL) al Pallars Jussà oferint serveis en l'àmbit personal, a la llar o a la comunitat.

Sensibilització

Realitzem accions de sensibilització contra l’estigma en Salut Mental amb la coordinació de Salut Mental Catalunya i l’Associacionisme del territori per promoure una consciència social que contribueixi a la màxima inclusió i a millorar la qualitat de vida de les persones del Pallars Jussà.