Treballem per oferir uns serveis inclusius que donin resposta a les necessitats de les persones del territori. Alba Jussà ofereix serveis en els àmbits del lleure, la sensibilització, el voluntariat, la inserció laboral i l'habitatge.

Club Social: Servei de Lleure Salut Mental

Servei que es constitueix com un recurs d'inclusió social adreçat a persones amb malaltia mental mitjançant activitats de lleure. A través de les activitats de lleure es vol oferir un suport social a les persones per tal de fomentar la participació social i comunitària i per tant l'arrelament i identificació amb el propi entorn, i alhora potenciar nous vincles afectius i ampliar la xarxa relacional de la persona.

  • Què fem?

- Activitats organitzades i que parteixen de la pròpia estructura del pre-Club: tallers (cuina, videofòrum, caminades...)

- També participem en activitats que es realitzen a la zona, potenciant la participació en la xarxa associativa i l'ús de recursos comunitaris: visites a exposicions, biblioteca, sortides a fires, cinema, festivals, visites a pobles.

- Les activitats es planifiquen i valoren trimestralment entre tots a través de l'Assemblea, on ens basem amb la metodologia participativa en la qual les persones decideixen les activitats que volen fer.

  • Horari:

De dilluns a dissabte de 10:30h a 13:30h.

Centre ocupacional

És un equipament d'acolliment diürn que ofereix atenció rehabilitadora i habilitadora a persones amb discapacitat intel·lectual en edat laboral. És un espai obert que a la vegada pretén participar amb i en el territori per a promocionar la sensibilització i la integració social.

  • Serveis que s’ofereixen:

    • Servei de Teràpia Ocupacional: és l'alternativa a la Integració laboral d'aquelles persones que no poden incorporar-se al sistema ordinari de treball, ni a un Centre Especial de Treball.

    • Servei Ocupacional d'Inserció: ofereix aprenentatges per les persones amb discapacitat que en un futur pròxim poden obtenir un lloc de treball.

Habitatge

Oferim suport a l'autonomia a la pròpia llar a través del Servei d'Atenció a la Vida Independent (SAVI) i també en la resta d'àmbits gràcies a l'assistència personal. 

Pisos vinculats a itineraris d'Inserció Laboral (PIL)

Pisos adreçats a joves de 16 a 21 anys vinculats a itineraris d'inserció laboral (PIL). Acompanyem els joves en el seu itinerari formativo-laboral i en tot el seu procés d'emancipació.

Inserció laboral

Busquem activitats empresarials d'economia social per generar ocupació. Actualment estem realitzant el treball de rentat de cotxes per a empreses i particulars, neteja de locals i elaboració de lots gastronòmics amb productes del Pallars. Per a més informació podeu contactar amb nosaltres.

Sensibilització

Realitzem accions de sensibilització contra l’estigma en Salut Mental amb la coordinació de Salut Mental Catalunya i l’Associacionisme del territori per promoure una consciència social que contribueixi a la màxima inclusió i a millorar la qualitat de vida de les persones del Pallars Jussà. 

Altres serveis destacats

Des d'Alba Jussà oferim altres serveis i projectes com:

Camps de treball per a joves de tota Catalunya.

Gestió d'una botiga de llibres de segona mà a la Pobla de Segur en col·laboració amb l'Ajuntament de la Pobla de Segur: "El Jardí dels Llibres". Horari: divendres tarda i dissabtes tot el dia.

Assessorament i suport a famíies:
  • Grups de suport i espais de formació per famílies i professionals
  • Suport al Grup d'Ajuda Mútua en primera persona en Salut Mental
  • Suport al Grup d'Ajuda Mútua per a famílies en Salut Mental
Projecte Llavors d'Oportunitats: Un projecte que pretén generar ocupació gràcies a la recuperació de llavors tradicionals del Pallars (actualment s'ha creat un banc de llavors amb més de 30 varietats) i l'elaboració d'un producte agroalimentari per comercialitzar. 

Voluntariat

Potenciem el Voluntariat Europeu amb enviament i acollida de joves europeus que reforcen el paper de les entitats socials i donen suport a les necessitats del territori.


Projecte amb Geoparc Unesco Orígens

El Geoparc Mundial Unesco Orígens col·labora amb Alba Jussà en el projecte Llavors d'Oportunitats per la creació d'un catàleg de llavors tradicionals de tot el territori Geoparc.