El Club Alba participa en el projecte Europeu Erasmus+ "Sport together, active forever" impulsat amb l'objectiu de donar a conèixer el Bocce, un esport del moviment Special Olympics.

El Bocce és d'un esport molt inclusiu ja que el poden practicar persones amb diversitat funcional i amb mobilitat reduïda. Permet que persones que normalment no accedeixen a competicions esportives ho puguin fer i ajuda a treballar qualitats com la punteria, l'equilibri, la paciència, l'estratègia, etc. El fet de ser un joc per equips també permet treballar amb les persones certes habilitats socials i comunicatives, així com el companyerisme i el treball en equip. És un esport, que recorda molt a la petanca, i que es juga entre 2 equips, de 1, 2 i 4 persones cadascun. Cada equip disposa de 4 boles amb l'objectiu d'aproximar-les al màxim a una bola més petita que es diu bòlig.

El Club Alba va entrar en contacte amb l'esport del Bocce arran de participar a un projecte europeu d'Erasmus + "Sport together, active forever" on hi participen també una entitat de Letònia (Special Sports Center) i dues de Romania (UNIEFS Bucuresti i l'Associació Down Plus Romania). Aquest projecte es va iniciar el febrer de 2018 i té una durada de 2 anys. L'objectiu del programa és aconseguir implantar la pràctica del Bocce, de forma inclusiva, entre les persones de l'entitat i fer-lo extensiu a nivell del territori.

Aquest projecte Europeu consta de diferents accions:  

  • Kick of meeting on persones de la nostra entitat van anar a Letonia per a acabar de desenvolupar el projecte amb les altres tres entitats (febrer 2018).
  • Organització, per part de les 3 entitats, de dos campionats a nivell  de cada territori (novembre 2018 i novembre 2019). 
  • Un Campionat Inernacional a Tàrrega organitzat pel Club Alba, amb la participació d'esportistes de les diferents entitats que formem el projecte, acompanyats també amb els respectius entrenadors i famílies (maig 2019).
  • Avaluació de l'impacte del projecte a Romania (novembre 2019).

Entre les persones del Club Alba, aquest projecte, s'ha rebut amb moltes ganes i actualment es realitzen entrenaments setmanals per part de persones del Centre Ocupacional, l'Escola Alba i d'Alba Jussà. Actualment ja són una cinquantena de persones que el practiquen. 

Més informació del projecte

Utilitzem galetes per ajudar a proporcionar la millor experiència possible a la web. En utilitzar aquest lloc, vostè accepta l'ús de galetes. Més informació
Configuració galetes