L'Associació Alba participa en un projecte alemany i pioner a tota Europa de pràctiques professionals per a persones amb discapacitat. El projecte està promogut per l'entitat alemana Solaris i finançat pel departament de treball i d’afers socials d’Alemanya i la xarxa transnacional ESF 

La finalitat del projecte és la d'oferir pràctiques laborals a l'estranger a persones amb algun tipus de discapacitat. Ofereix oportunitats als joves per integrar-se al mercat laboral en un altre país i adquirir un seguit d'habilitats laborals que els puguin ser útils en un futur. Alba i una altra associació d'Àustria són les dues primeres destinacions d'aquest projecte que tot just acaba de començar.
 
El Projecte "Hallo", així és com s'ha batejat des de l'associació Alba, ha suposat haver d'adaptar i reformar alguns espais de la residència de Ca n'Aleix per a poder acollir en les millors condicions els diferents participants. S'han reformat habitacions, una sala d'estar i s'ha habilitat una cuina-office.
 
Per l'Associació Alba, participar en aquest projecte suposa una oportunitat per enfortir les relacions internacionals amb altres països, així com conèixer la situació del mercat laboral a l'estranger i les oportunitats que s'ofereixen a les persones amb discapacitat.